Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Március 05. 07:23, szombat | Sport
Forrás: mti - fotó: tourdehongrie.hu

Tour de Hongrie - Huszonöt ország százhúsz versenyzője indul

Tour de Hongrie - Huszonöt ország százhúsz versenyzője indul

Huszonöt ország 120 versenyzője vesz részt június 28. és július 3. között a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyen.

A tavaly hétéves szünet után megrendezett viadal mezőnye hat nap alatt 700 kilométert tesz majd meg a szombathelyi prológtól a budapesti befutóig, amely a Várkert Bazárnál lesz.

"A fertődi Esterházy-kastélytól indul az első szakasz, amelynek befutója a Festetics-kastélynál lesz. A legszebb és legizgalmasabb magyar tájakon vezető verseny a Várkert Bazárnál zárul" - mondta L. Simon László kulturális örökségvédelemért és kiemelt kulturális beruházásokért felelős államtitkár az idén 91 esztendős viadal pénteki sajtótájékoztatóján.

A politikus kifejtette, az útvonal azt a szándékot mutatja, hogy nemcsak a sportról és az egészséges életmódról, hanem az országimázs építéséről is szól egy professzionálisan megszervezett verseny, amely a médián és a sporton keresztül felkarolja a legizgalmasabb tájak bemutatását.

Révész Máriusz parlamenti képviselő kiemelte, a tavalyi évhez képest nagyon jól állnak a szervezéssel, mert idén korábban ki tudták jelölni az útvonalat, mint egy éve.

"Számos ország van Európában és a világon, ahol fantasztikus kultúrája van a kerékpározásnak, Magyarországon is sokan bicikliznek, de nincsenek olyan hagyományai, mint Nyugat-Európában" - mondta Révész Máriusz, aki hozzátette, nem csak a profi versenyzőknek szól a programsorozat, a fő viadal mellett amatőr versenyeket is rendeznek. "Bízunk abban, hogy a kísérő biciklisek és a szurkolók száma is évről évre növekedni fog, így néhány éven belül a Tour de Hongrie Magyarország kiemelt sporteseménye lesz."

Polony István, a Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke kifejtette, elnöksége talán legjobb döntése volt a verseny újraindítása.

"Olyan versenyzők, akik már letették a bringát, újból nyeregbe pattantak és a fiatalok számára példát állítva részt vettek a tavalyi viadalon. A Tour de Hongrie olyan célt ad a magyar országúti kerékpározásnak, amely a fejlődés alapja, s mi elkötelezettek vagyunk a verseny folytatása mellett" - jelentette ki a sportvezető.

Eisenkrammer Károly, a szervezőbizottság elnöke a versenyen viselhető színes trikók bemutatása után ismertette az útvonalat, amelynek főbb állomásai Szombathely, Fertőd, Keszthely, Siófok, Cegléd, Karcag, Kékestető, Gyöngyös és Budapest lesznek.

Szilasi László, a Tour de Hongrie versenyigazgatója elmondta, a tavalyi verseny után olyan csapatok is jelentkeztek, amelyek akkor nem vettek részt, ugyanis jó híre ment a viadalnak.

"A magyaroknak sokat jelenthet a verseny, amely két nappal az országos bajnokság után kezdődik" - mondta Szilasi, egyúttal kiemelte, a tavaly legjobb magyarként nyolcadikként záró Lovassy Krisztián számára az idei évben a Tour de Hongrie lesz a fő verseny, így a viadalon ő lesz csapata elsőszámú versenyzője. "Idén több dobogós helyezést várhatunk a magyaroktól, Lovassyt pedig az első három közé várjuk összetettben."

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.