Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Március 09. 07:03, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

Tovább bővül a MinDig TV és MinDig TV Extra lefedettsége

Tovább bővül a MinDig TV és MinDig TV Extra lefedettsége

Az Antenna Hungária péntektől két telephelyről – Aggtelek, Fony – indítja el a MinDig TV Extra Családi csomagjának sugárzását.

További kedvező fejlemény, hogy a következő napokban néhány telephely esetében teljesítményemelésre kerül sor, Budapesten a 62-es csatornán duplájára emelkedik a kisugárzott teljesítmény.

2011-ben a digitális földfelszíni televíziós platform bővült a legdinamikusabban hazánkban, az ingyenes MinDig TV szolgáltatást használó háztartások száma meghaladta a 300 ezret. A MinDig TV Extra fizetős szolgáltatás pedig a tavalyi közel 34 ezres bővüléssel a legnagyobb növekedést érte el a vezeték nélküli digitális televíziós szolgáltatások közül, mára az előfizetők száma megközelítette a 60 ezret.

A MinDig TV kompatibilis dekóderek átlagára 30 százalékkal, míg az integrált televíziókészülékek átlagára 17 százalékkal csökkent 2011 során. A MinDig TV-re történő váltást elősegíti, hogy a boltokban kapható új HD-ready vagy full-HD televíziókészülékek (plazma, LCD, LED) 96 százaléka tartalmazza a MinDig TV vételéhez szükséges DVB-T MPEG-4 tunert, így akár külön dekóder közbeiktatása nélkül lehet HD-minőségű ingyenes adásokat nézni.

Az Antenna Hungária Zrt. 2012. március 9-ével újabb két telephelyről – Aggtelek, Fony – indítja el a MinDig TV Extra Családi csomagjának sugárzását (B multiplex), a programok a 31-es csatornán érhetők el. Ennek köszönhetően Magyarország legészakibb részein is elérhetővé válik a digitális földfelszíni televíziós szolgáltatások teljes palettája. A Családi csomagot sugárzó telephelyek száma 38-ra, a B jelű hálózat lakossági lefedettsége pedig 85,4 százalékra bővült - tájékoztatott közleményben az Antenna Hungária Zrt.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.