Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2014. Január 23. 10:00, csütörtök | Helyi
Forrás: GYSEV Zrt

Tovább fejleszti utastájékoztató rendszerét a GYSEV

Tovább fejleszti utastájékoztató rendszerét a GYSEV

Csornán, Kapuváron és Fertőszentmiklóson is találkozhatnak az utasok a GYSEV Zrt. állomási utastájékoztató rendszerével.

A nagyképernyős, valós idejű adatokat megjelenítő információs monitorokat Csorna, Kapuvár és Fertőszentmiklós várótermeibe is felszereli a vasúttársaság. A GYSEV megkezdte a virtuális utastájékoztatási rendszere kiépítését is: az említett négy település állomásain kihelyezett plakátok QR-kódja segítségével az utasok okostelefonra is letölthetik az adott településre érvényes menetrendet.

A GYSEV Zrt. jelenlegi fejlesztései olyan városokat érintenek, ahol intercity-vonatok is megállnak. Mostantól Répcelak, Csorna, Kapuvár és Fertőszentmiklós állomásokon 107 cm átmérőjű monitorokról kaphatnak aktuális információkat az utazók. A képernyőkön valós idejű adatok jelennek meg: az induló és érkező vonatok és vágányszámok mellett az utazóközönség az esetleges késésekről is percre pontos információt kaphat. Az utastájékoztató rendszer a GYSEV saját fejlesztésében készült, ennek köszönhetően a négy helyszínen mindössze 2 millió forintba került.

Újdonság a vasúttársaság utasainak a január közepétől működő virtuális utastájékoztatás. Ennek lényege, hogy az állomásokra plakátokat helyez ki a GYSEV, az ezeken található QR-kódot pedig okostelefonjával beolvashatja az utas. Így a telefonon azonnal megjelenik az adott állomásra vonatkozó menetrend, amely megegyezik az utastájékoztató monitorok valós idejű adataival. Az adatok ezt követően bármilyen más helyszínen és időpontban is megjeleníthetők.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:00, kedd | Helyi

Eldőlt, hogy ki készítette tavaly a legjobb bort a Csornai Járásban

XI. Bágyogszováti Borverseny eredményei

2024. Április 23. 13:00, kedd | Helyi

Nevező csapatokat várnak a szili majális focikupájára

III. Mesevár Kupa

2024. Április 23. 09:00, kedd | Helyi

Átadták a Csornai Járásbíróság felújított épületét

Az épületben 1928 és 1976 között már működött bíróság.

2024. Április 22. 16:00, hétfő | Helyi

Az elmúlt héten 63 eseményhez vonultak a megyei hivatásos tűzoltó egységek

A 16. héten történt.