Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. Szeptember 18. 20:21, kedd | Belföld
Forrás: infogyőr

Toyota tesztvezetés Győrben

Toyota tesztvezetés Győrben

Próbáld ki a hibrid meghajtást!

Egyszerűen kell és kész!

Ez volt az első gondolatom, amikor elindultunk az új Toyota Yaris Hybriddel. A vásárlás ugyan még várat magára, de az életérzés belém égett. Most te is kipróbálhatod, mit tud ez a kis öko-tűzgolyó.

A tudat, hogy úgy indulsz útra a győri csúcsforgalomban, hogy egy percig sem szennyezed magad körül a levegőt, már önmagában magával ragadó. Elegáns Ready felirat és nem zümmögés adja tudtodra, hogy a motor jár, a rádiót sem kell maximumra tekerni, hogy meghalld, amikor nyel egyet a műsorvezető. Pár száz méter után már-már sci-fi filmben érzem magam és úgy nézek a többi autósra, mintha egyedül lennék nemdohányzó, egy zárt, füstös kocsmában.

A kijelzőn pulzáló energiaáramlásra lesve, szinte magamon éreztem a csillagflottás egyenruhát. Igen, most én vagyok Kathryn Janeway kapitány és ez az én kis Delta kompom. Mielőtt teljesen magával ragadott volna a Star Trek hangulat, piros jelzést kaptam, ami jó nagy pofonnal húzott vissza az űrből, a jelen forró aszfaltjára. De a kis Yaris nem hagyta, hogy elvesszen a csoda. Álló motor mellett, kellemesen hűs levegővel adott még okot a csodálkozásra.

A számok sem hazudnak. A Toyota full hibrid rendszere képes az elektromos, a benzines és a kombinált üzemre is. Városi és rövidebb utakra optimalizálták, a 74 lóerős 1,5 literes benzinmotor, valamint a 61 lóerős villanymotor, együttesen 100 lóerőre képes. A fogyasztása bőven megáll 4 liter alatt, az ára pedig annyi, mint egy dízelé, 4,9 millió forint alatt is el lehet hozni egy Hybridet a szalonból.

Már meg is érkeztünk. Parkolás. Gyöngyöző homlok, szűk hely. Nagyképernyős tolatókamera. Életem legelegánsabb, futurisztikus parkolása. Köszönöm az élményt Yaris. Egyszer úgy is az enyém leszel.

Fedezd fel a benned rejlő csillagflotta kapitányt! Próbáld ki az új Toyota Yaris Hybridet szeptember 17-22 között tartandó Nyílt Hétvégén az Iniciál Autóházban.

Pozsgai Kitti

Címkék: győr, Toyota

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;