Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2015. Április 14. 07:00, kedd | Helyi
Forrás: saját forrás

Trükkös csalók a Rábaköz falvaiban

Trükkös csalók a Rábaköz falvaiban

Legyen óvatos!

Kóny Község Önkormányzata legutóbbi képviselő-testületi ülésén a rendőrség közbiztonságról szóló tájékoztatóján felmerült, hogy az elmúlt hetekben a Rábaköz falvaiban több esetben vált időskorú személy trükkös csalás áldozatává. Kónyban is volt ilyen kísérlet, itt azonban szerencsére a csaló kísérlete kudarcot vallott. Aller Imre polgármester elmondta portálunknak, hogy a testület akkor azt kérte a rendőrségtől, hogy tájékoztassák a veszélyről az elsősorban veszélyeztetett időseket. A Csornai Rendőrkapitányság munkatársai figyelemfelhívó szórólapot készítettek, az önkormányzat pedig abban segített, hogy minél szélesebb körben tájékoztathassák a lakosságot.

Az elkövetések során minden esetben az elkövető telefonon keresztül tévesztette meg áldozatát, melynek során a megtévesztett személy hozzátartozójának, vagy annak barátjaként adta ki magát, hogy aztán pénzt csalhasson ki a becsapott idős embertől. Hasonló ügyről korábbi cikkünkben mi is adtunk tájékoztatást.

A rendőrség azt tanácsolja, ha gyanús személy családtagként, vagy annak ismerőseként hívja fel kiszemelt áldozatát telefonon sürgős segítséget kérve, tegyen fel neki olyan kérdéseket, amire csak az a családtag tudja a választ, akire a telefonáló hivatkozott! Ha hozzátartozó kér kölcsön pénzt telefonon, csak személyesen adja át az összeget, ha Ön számára ismeretlen személyt küld, tagadja meg az átadást! Tisztázhatja a helyzetet, ha felhívja a hozzátartozóját, hogy tényleg Ő telefonált-e!

Telefonon soha senkinek ne árulja el, hogy mennyi pénzt tart otthonában!

Ha arra gyanakszik, hogy idegen személy hívta csalás szándékával, értesítse a rendőrséget! Gyanús idegenek látogatása esetén jegyezzék meg személyleírásukat, gépjárművük rendszámát.

Abban az esetben, ha megtörtént a baj, csalás áldozatává vált, hívja azonnal a Rendőrség ingyenes segélyhívószámait: 107 vagy 112

Címkék: csaló, rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:00, kedd | Helyi

Eldőlt, hogy ki készítette tavaly a legjobb bort a Csornai Járásban

XI. Bágyogszováti Borverseny eredményei

2024. Április 23. 13:00, kedd | Helyi

Nevező csapatokat várnak a szili majális focikupájára

III. Mesevár Kupa

2024. Április 23. 09:00, kedd | Helyi

Átadták a Csornai Járásbíróság felújított épületét

Az épületben 1928 és 1976 között már működött bíróság.

2024. Április 22. 16:00, hétfő | Helyi

Az elmúlt héten 63 eseményhez vonultak a megyei hivatásos tűzoltó egységek

A 16. héten történt.