Városlista
2023. május 30, kedd - Zsanett, Janka

Hírek

2012. Február 27. 14:15, hétfő | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online

Áttörés: Babos Tímea megnyerte a monterreyi WTA-tornát!

Áttörés: Babos Tímea megnyerte a monterreyi WTA-tornát!

Babos Tímea nyerte a mexikói Monterreyben megrendezett, 220 ezer dollár összdíjazású WTA-tornát, miután a fináléban két játszmában, 1:21:23 óra alatt nyert a román Alexandra Cadantu ellen. Így első WTA győzelmét aratta.

1. játszma

Cadantu szervált először a mérkőzésen, amelynek kezdésére mindkét játékos maximálisan rákoncentrált, így négy és fél perc alatt jutott előnyhöz az adogató. A folytatás már gördülékenyebben ment: Babos két perc alatt nullára hozta a saját játékát, és egyenlített. Sajnos, a példa ragadós volt, megtette ezt a román ellenfél is, de ez volt az utolsó igazán nagy dobása a szett során. Amíg ugyanis Babos lényegesen simábban hozta saját adogatásait, addig a román szerváinál öldöklő csata folyt a pályán. Sőt, 2:2 után Babos brékelt! Nem is akárhogyan!

Előbb két gémlabdát hárított, majd egyenlítés után előnyhöz jutott, és nyeregben is maradt. A magyar teniszező 5:3-as vezetésénél közel járt az újabb brékhez, és a szettelőnyhöz, de azt még „túlélte" Cadantu.

Így Babos adogathatott a játszmáért, és pillanatok alatt három labdát is összehozott magának ehhez. Akkor azonban megremegett, elbizonytalanodott. Csinált egy kettős hibát, majd ellenfele egy második szerva után – zsinórban hármat rontott a mi lányunk – már kapaszkodni látszott. A harmadik szettlabdára azonban sikerült odakoncentrálnia a magyarnak, igaz, az első szervája ott sem sikerült, de ki törődött már azzal (6:4).

2. játszma

Az összkép a második szett elején sem változott: amíg Babos viszonylag könnyedebben, román ellenfele annál nehezebben jutott hozzá saját adogatójátékához. Feltűnő változás volt az első szetthez képest, hogy mindkét játékos lényegesen jobban megbecsülte első szerváját, és abból jobban is gazdálkodott.

Ez így ment egészen 4:4-ig, amikor a magyar megint el tudta nyerni ellenfele adogatását. Már 30:40-nél jó esély mutatkozott erre, de Cadantu ezt még mentette, nem úgy a második lehetőséget, amit kihasznált Babos, aki a győzelemért (játszma, mérkőzés, torna) adogathatott. Ekkor már nem remegett meg a keze, pillanatok alatt elhúzott 40:0-re, így három labdája lett egy mérföldkőhöz, amit elsőre össze is tudott hozni (6:4).

Babos ezzel a győzelemmel visszavágott román ellenfelének – nem mellékesen utóbbi is pályafutása első WTA-döntőjét vívta –, aki tavaly egy ITF-versenyen három szettben még legyőzte őt.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 28. 08:08, vasárnap | Sport

Kiesett a Honvéd, bent maradt a Fehérvár

A Debrecen pedig megszerezte a bronzérmet és ezzel a nemzetközi szereplés jogát is.

2023. Május 27. 21:39, szombat | Sport

Az eddigi a legjobbat hozta a második hazai pálya

Michl Olivér eddigi legjobb eredményeit könyvelhette el a másik hazai pályáján a RedBull Ringen az ACCR Formula4 bajnokságban, mely mostantól F4 CEZ Championship néven működik majd tovább.

2023. Május 27. 13:58, szombat | Sport

Vége a keresésnek, nem találták meg Suhajda Szilárdot

Nem találta meg Suhajda Szilárdot a mentőcsapat, a keresést befejezték.

2023. Május 27. 10:25, szombat | Sport

Magyar-litván - Már csak hétezer jegy vár gazdára

Már csak hétezer jegy vár gazdára a magyar labdarúgó-válogatott június 20-i, litvánok elleni hazai Európa-bajnoki selejtezőjére.