Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2017. Január 02. 13:00, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Tuják égtek szilveszter éjjel a megyében

Tuják égtek szilveszter éjjel a megyében

Két helyszínre riasztották a tűzoltókat

Szilveszterkor megyénkben a tűzoltókat két esetben riasztották olyan tűzhöz, amely pirotechnikai eszközök használatához köthető.- tájékoztatott a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Az esti órákban Győrben az Űrhajós utcában egy kertben két tuja gyulladt meg. A tulajdonos eloltotta a tüzet, s elmondta, hogy ő maga nem használt tüzijátékot. Éjfél után Hegykőn egy zárt kerben gyulladt meg hat tuja, a tulajdonos nem tartózkodott a helyszínen. Az éber szomszédok megkezdték a tűz oltását, amit a hegykői önkéntes tűzoltók oltottak el véglegesen. Valószínűleg itt is a közelben használt tüzijáték lehulló darabjai okozták a tüzet. Az esetek során személyi sérülés nem történt.

A Rábaközben tehát tűzeset, beavatkozás nem történt. Arról ugyan sokan panaszkodtak a facebook-on, hogy már szilveszter előtti este, szilveszter délutánján is durrogtak a petárdák, rakéták, amikor elvileg még a törvény tiltja. A kutyáknak és egyéb állatoknak biztos nem volt jó napjuk. Reméljük sok állatnak biztosított menedéket a gazdája. Újév napján azonban több kóborló kutya képét is feltöltötték a közösségi okdalra. Ők nem voltak milyen szerencsések.

Újév napjára is volt, akinek maradt még rakétája, bár már sokkal kevesebbet lőttek fel, mint előző napokon. Úgy látszik, néhány tulajdonos nem akarta visszavinni a megmaradt tűzijátékokat a vásárlás helyére, és inkább újra tilalmi időben rakétázott. Ne feledjék! A megmaradt tűzijátékokat legkésőbb január 5-ig a vásárlás helyére vissza kell vinni, ahol a kereskedő köteles térítésmentesen visszavenni!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 16:00, péntek | Helyi

NAV-Mobil: ellenőrizze egyszerűen adószámláját!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) mobilappjában pillanatok alatt ellenőrizheti adószámláját, azaz, hogy van-e tartozása, esetleg túlfizetése a NAV-nál.

2024. Május 03. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Május 03. 09:00, péntek | Helyi

Több vonalon is vonatpótló buszok járnak hétfőtől

Indulás előtt tájékozódjon!

2024. Május 02. 16:00, csütörtök | Helyi

Rábatamási határában teljesítette apja végakaratát az egykori amerikai katona lánya

Mi történt a világháborúban az amerikai bombázóval Rábatamási fölött?