Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. Július 19. 07:13, kedd | Külföld
Forrás: OrientPress

Tüntetnek az athéni taxisok

Tüntetnek az athéni taxisok

Több száz felháborodott taxisofőr zárta el autójával az athéni repülőteret és a pireuszi kikötőt hétfő reggel, tiltakozásul az ellen, hogy a kormány feloldja a taxisengedélyek számának korlátozását.

Több ezer nyaralónak gyalog kellett a kompkikötőig vonszolnia poggyászát a hőségben, a repülőtérre pedig a helyiérdekű vasúttal tudtak csak eljutni.

Több száz felháborodott taxisofőr zárta el autójával az athéni repülőteret és a pireuszi kikötőt hétfő reggel, tiltakozásul az ellen, hogy a kormány feloldja a taxisengedélyek számának korlátozását - adta hírül a köztévé.

'Nem most kellene ilyesmit csinálni' - bírálta a sztrájkolókat Pavlosz Gerulanosz görög kultuszminiszter. Ezekben a görög gazdaság számára vészterhes időkben ez a tiltakozás a legrosszabb, ami a görög turizmussal történhet - mondta Gerulanosz.

A taxitulajdonosok hétfő reggel 48 órás sztrájkba kezdtek foglalkozásuk 'megnyitása' ellen. Eddig Athénban körülbelül 14 ezer taxis kaphatott engedélyt, egész Görögországra nézve 30 ezer volt a limit. Nemrég egy taxisengedély 150 ezer euróba került.

Az Európai Unió által követelt jogszabály-módosítás értelmében bárki, aki foglalkozásszerűen vezethet, taxiba ülhet egy körülbelül 3.000 eurós engedély kiváltása után. A taxitulajdonosok attól félnek, hogy ezzel a rendelkezéssel bevételeik jócskán megcsappanhatnak, és drágán kiváltott engedélyük is értékét veszti. Görögországban egyébként a taxikat egyéni vállalkozók üzemeltetik, taxiscégek nincsenek.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: taxi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.