Városlista
2023. március 31, péntek - Árpád, Benjámin, Benő

Hírek

2023. Január 17. 09:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Tűz gyulladt lakásban, melléképületben, kazánházban, autóban

Tűz gyulladt lakásban, melléképületben, kazánházban, autóban

A 2. héten történt

Győr-Moson-Sopron vármegyében az elmúlt héten negyvennyolc eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen három ember sérült meg.

Egy kilenc emeletes társasház egyik hatodik emeleti lakásában az ágyon lévő ruhaneműk gyulladtak ki hétfő éjjel Sopronban, a Juharfa utcában. A soproni hivatásos tűzoltók rövid időn belül megfékezték a lángokat. A tűz másra nem terjedt át. A munkálatok idejére az épületet tíz fő elhagyta, azonban rövid időn belül visszamehettek otthonaikba. Az eset során nem sérült meg senki.

Lerakódott korom gyulladt meg egy családi ház melletti melléképület kéményében kedd délután Veszkényben, a Fő utcában. A kapuvári hivatásos tűzoltók megszüntették az égést, majd kitárazták a kazánt, valamint hőkamerával átvizsgálták a kéményt és megkezdték a helyiség átszellőztetését. A tűz másra nem terjedt át. Az eset során nem sérült meg senki.

Ráfutásos balesetet szenvedett két személyautó szerda délután a soproni Ady Endre úton. A helyi hivatásos tűzoltók áramtalanították, majd az úttestről félretolták az egyik autót, a másik kocsi saját kerekein elhagyhatta a baleset helyszínét. A mentők további vizsgálatokra két embert kórházba szállítottak.

Elektromos elosztószekrény égett csütörtök este egy pázmándfalui családi házban, a Hegyi úton. A pannonhalmi hivatásos és önkéntes tűzoltók kiérkezésére a tűz magától elaludt. A tűzoltók áramtalanították és átszellőztették az épületet. A tűzesetnél nem sérült meg senki.

Befogott a féke és kigyulladt az egyik kereke egy autónak péntek délelőtt a 84-es főúton, a határátkelő előtti benzinkút közelében. A benzinkút dolgozói egy porral oltóval eloltották a tüzet, majd a soproni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral visszahűtötték a járművet. Az tűzesetnél nem sérült meg senki.

Teljes terjedelmében égett egy családi házhoz épített negyven négyzetméteres kazánház szombat délután Győrben, a győrszentiváni városrészben. A tűz a lakóépület tetőszerkezetére és a kazánház mögötti garázsra is átterjedt, ahol egy személyautó kiégett. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával a győri és a pannonhalmai hivatásos tűzoltók négy vízsugárral oltották el a lángokat. A tűzoltók a garázsból egy CO-palackot is kihoztak. Az érintett útszakaszt az oltás idejére lezárták.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 30. 16:00, csütörtök | Helyi

Versünnep Fesztivál Fertődön

Vers és prózamondás, énekelt versek, tánc kategóriákban lehet nevezni.

2023. Március 30. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A Szuperinfó Csorna-Kapuvár legfrissebb lapszámából

2023. Március 30. 09:00, csütörtök | Helyi

Lakossági fórumot tartanak Beledben a Kapuvárral összekötő út fejlesztéséről

Tervezik az M85 és M86 autóutakat összekötő új út és vele párhuzamos kerékpárút nyomvonalát.

2023. Március 29. 16:00, szerda | Helyi

Járási ifjúsági katasztrófavédelmi vetélkedőt tartottak Kapuváron

A versenyzőknek kilenc feladatot kellett teljesíteniük hét állomáson.