Városlista
2022. július 7, csütörtök - Appolónia

Hírek

2022. Május 28. 10:00, szombat | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Tűzmegelőzési felkészítés aratás előtt Kapuváron

Tűzmegelőzési felkészítés aratás előtt Kapuváron

Az aratás tűzveszélyes munka.

Május 26-án aratási értekezletet tartottak a Kapuvári Katasztrófavédelmi Kirendeltségen, melyre várták a kirendeltség illetékességi területéhez tartozó településeken tevékenykedő mezőgazdasági vállalkozókat, gazdakörök vezetőit, önkormányzatok képviselőit és tűzvédelmi szakembereket.

A rendezvényen a résztvevők átfogó tájékoztatót kaptak a kalászos termények betakarítási, bálázási munkáiban résztvevő erő- és munkagépek, valamint egyéb járművek megfelelőségi szemléjének lebonyolításával kapcsolatos teendőkről, az aratás és betakarítás tűzvédelméről, az erő és munkagépekre vonatkozó tűzvédelmi előírásokról, szabadtéri tűzesetek megelőzéséről, valamint a szabadban történő tűzgyújtással kapcsolatos tudnivalókról.

Az értekezletet Kiss László tűzoltó alezredes kirendeltségvezető nyitotta meg, és köszöntötte a résztvevőket. A megnyitó után Varga Tibor tűzoltó alezredes a hatósági osztály vezetője tájékoztatta az érdeklődőket a jogszabályi változásokról, majd értékelte az elmúlt évi gépszemlék, erőgépek ellenőrzéseinek tapasztalatait, valamint ismertette a betakarítással összefüggő szabadtéri tüzek tanulságait. Ezt követően Horváth Tamás tűzoltó főhadnagy ismertette a betakarítást megelőző műszaki ellenőrzések szabályait, valamint a munkálatokban részt vevő erő és munkagépekre vonatkozó tűzvédelmi szabályokat. Később Gyürü Karina tűzoltó hadnagy tartott előadást a szabadtéri tüzek megelőzéséről és az egyéb közérdekű, időszerű feladatokról, valamint a szankciókról. A tűzmegelőzési szakterületet követően a résztvevők iparbiztonsági ismeretekből is szakszerű tájékoztatást kaphattak. Móritz Sándor tűzoltó törzsőrmester mutatta be a mezőgazdaságban alkalmazott veszélyes anyagokat és azok lehetséges kockázatait katasztrófavédelmi szempontból. Az előadások sorát Pető Balázs tűzoltó főhadnagy zárta, aki a veszélyesanyag szállítást és felhasználást ismertette a mezőgazdasági tevékenységgel összefüggésben.

A fórumon résztvevők közel negyven szervezetet képviseltek és nagy érdeklődéssel hallgatták az előadásokat, a felmerülő kérdéseik megtárgyalásával zárult a rendezvény.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara felkérésére a Kapuvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség június 3-án a falugazdászok részére is tájékoztatást nyújt a témában.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 07. 09:00, csütörtök | Helyi

Lomtalanítás lesz Szilban

Az elhelyezhető mennyiség ingatlanonként 0,5 köbméter.

2022. Július 06. 16:00, szerda | Helyi

Tudnivalók a kéményseprő-ipari szolgáltatással kapcsolatban

A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatója.

2022. Július 06. 13:00, szerda | Helyi

Birdo – Az év madárfotósa címen fotópályázatot írtak ki

Rábaközi fotósok figyelem!

2022. Július 06. 09:00, szerda | Helyi

Módosított menetrend a Budapest – Sopron/Szombathely vasútvonalon

Nem a Keletibe érkezik az IC.