Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. Július 20. 09:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Tűzzel és vízzel is küzdöttek múlt héten a tűzoltók

Tűzzel és vízzel is küzdöttek múlt héten a tűzoltók

Leégett több hektár gabona.

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten százhuszonegy eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során tizenöten sérültek meg.

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy személygépkocsi hétfőn kora délután Kópházán a Mező utca egyik udvarában. A hőtől két közelben lévő utánfutó is károsodott. A lángokat a soproni hivatásos és a nagycenki önkéntes tűzoltók fékezték meg. Személyi sérülés nem történt az eset során.

Kigyulladt és mintegy háromezer négyzetméteren leégett egy gabonatábla Csorna külterületén, az M86-os autóút felüljárójának közelében kedden délután. Az avar is égett mintegy háromszáz-négyszáz méteren, a vasút mentén. A csornai, a kapuvári és a lébényi hivatásos, valamint a bezi és csornai önkéntes tűzoltók a Győr-Moson-Sopron megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával fékezte meg a lángokat. A munkálatokat erőgép is segítette.

Mintegy tíz hektáron égett a lábon álló gabona és egy kombájn Újrónafő közelében kedden délután. A mosonmagyaróvári hivatásos és a jánossomorjai önkéntes tűzoltók oltották el a lángokat, a munkájukat egy erőgép is segítette.

Mintegy öt hektáron égett a tarló, valamint bálák Pinnye külterületén csütörtökön délután. A soproni, sopronkövesdi, csornai és kapuvári hivatásos, illetve a nagylózsi, hegykői és fertőszentmiklósi önkéntes tűzoltók a Győr-Moson-Sopron megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vezetésével, közös erővel fékezték meg a lángokat. Az áramszolgáltatót is a helyszínre kérték, mert a tűz során egy villanyoszlop is kidőlt és egy nagyfeszültségű vezeték is leszakadt. A tűzoltók munkáját egy erőgép is segítette, amely körbeszántotta a területet.

Villanyoszlopnak ütközött és kidöntötte azt egy személyautó szerda délután Győrben a Reptéri úton. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították az autót és az áramszolgáltatót kérték a helyszínre. Egy embert könnyebb sérülésekkel kórházba szállított a mentőszolgálat.

Kigyulladt egy körülbelül harminc négyzetméteres fa szerkezetű épület Győrben, a Festő utcában pénteken délelőtt. Egy közeli lakóépület konyhájában is tűz volt, a hűtő gyulladt ki. Az esethez a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit riasztották, akik két vízsugárral gyorsan megfékezték a lángokat. A tűzeset során nem sérült meg senki.

Összeütközött egy nyerges vontató és egy kisteherautó az M15-ös autóút Hegyeshalom felé vezető oldalán, Rajka térségében vasárnap este. A balesethez a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók vonultak, akik áramtalanították a járműveket, majd szétválasztották a két járművet. A kisteherautó sofőrjét kórházba szállította a mentőszolgálat.

A vasárnap délután hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék Győr-Moson-Sopron megyében is adott munkát a tűzoltóknak. A megye hivatásos és önkéntes tűzoltóit negyvenkétszer riasztották, legtöbbször a pincékbe, garázsokba befolyt víz kiszivattyúzásához. Dunakiliti és Rajka környékéről érkezett a legtöbb bejelentés a nagy mennyiségű esővízről, amely műszaki cikkeket, kazánokat is veszélyeztetett, de Tét és Rábacsécsény környékén kidőlt fákhoz és letört ágakhoz is riasztották az egységeket, Kapuváron pedig egy családi ház tetejébe csapott a villám, szerencsére csak kisebb kárt okozva. A vasárnapi viharkárokat harminc hivatásos és önkéntes tűzoltó számolta fel a megyében. Személyi sérülés nem történt az esetek során.

Címkék: baleset, gabonatűz, tűz, vihar

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!

2024. Április 24. 13:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Szilban

Te Szedd!

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

Főzőverseny felhívás a Kónyi Bikafesztiválra

Főzőcsapatok jelentkezhetnek.

2024. Április 23. 16:00, kedd | Helyi

Eldőlt, hogy ki készítette tavaly a legjobb bort a Csornai Járásban

XI. Bágyogszováti Borverseny eredményei