Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2011. Július 28. 19:58, csütörtök | Helyi
Forrás: kisalfold.hu

Ötvenmilliós fejlesztés Mihályiban

Ötvenmilliós fejlesztés Mihályiban

Több mint ötvenmillió forintot költ intézményeire a mihályi önkormányzat, melynek keretében új faluházat, felújított iskolát és óvodát, valamint megújuló temetőt vehetnek birtokukba a helyiek.

– Az úgynevezett integrált közösségi szolgáltatótér (IKSZT) fejlesztésére 25 millió forintot nyertünk egy pályázaton, melyből 21 milliót fordítunk a faluház teljes – külső-belső – felújítására és a támogatásból még eszközbeszerzésre is futja – mondta Csitei Gábor polgármester. Az akadálymentesített és kerékpártárolóval is ellátott épületet a szeptember 11-i falunapon adják át. Jelenleg folynak az építési munkák, a belső részt teljesen szétbontották.
A terveztetés és a közbeszerzések lebonyolítása után 18 milliós ráfordítással újul meg a mikrotérségi iskola is, ahol a nyílászárók cseréje mellett a gázkazánt cserélik és a fűtésrendszert korszerűsítik az intézményben. – A teljes épület rekonstrukcióját megterveztettük akkor is, ha jelenleg a tetőre és a homlokzatra nincs keretünk – tette hozzá Mihályi első embere. Ugyancsak felújították az óvoda nyílászáróit, a munkát a közcélú munkaprogram keretében valósították meg és új udvari játékokat is beszerzett a községháza mintegy 400 ezer forint értékben.
A további fejlesztésre tízmilliót pályáztak az úgynevezett LEADER-programból, a pályázati forrást a temető kerítésének felújítására fordítják.
további információk 

Címkék: mihályi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 13:00, szombat | Helyi

Sárkány Maraton a Szigetközi Állatvédő Liga támogatására

Időpontváltozás! Részletek a cikk végén!

2024. Április 20. 09:00, szombat | Helyi

Milyen ügyeket intézhet a Pannon-Víz Zrt. telefonos ügyfélszolgálatán keresztül?

Gyors és kényelmes ügyintézés telefonon.

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?