Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2012. Május 27. 11:58, vasárnap | Helyi sport
Forrás: HétFő KC

U12-es Rábaköz Kupa

U12-es Rábaköz Kupa

Hagyományteremtő szándékkal, a térség utánpótlás kézilabda sportjának fejlesztése érdekében idén első alkalommal került megrendezésre a Rábaköz Kupa a HétFő KC szervezésében.

A megmérettetésre szép számmal jelentkeztek különböző rábaközi településekről csapatok, így nem kérdés, hogy a következő években is folytatni kell ezt a kezdeményezést, hogy minél több rábaközi fiatal kibontakoztathassa tehetségét a közeljövőben.
A kupáért 7 csapat szállt harcba. A lányok szinte egész nap küzdöttek. Valamennyi csapat 120 percnyi játék után nyugodhatott meg, és lélegezhetett fel. A 21 mérkőzésen közel 400, szebbnél szebb gól született, így a nézők sem maradtak izgalmak nélkül. A mérkőzések rendben zajlottak, igazán sportszerűnek bizonyultak a játékosok és a szurkolók is.

A HétFő KC csapatának reggel 8:30-kor kezdődött a kupáért folyó küzdelem, ahol először Beled csapatával kellett megküzdeniük a bizonyítani vágyó lányoknak. A kisvárosi fiatalok mindent megtettek, és erejük teljéből harcoltak a mérkőzés minden percében. Ez úton szeretnénk megköszönni nekik a nevezést a kupára, a csodás játékot és a sportszerű küzdelmet is.
Egy kisebb pihenő után Fertőszentmiklós csapata következett. A mérkőzés szorosnak bizonyult, de sikerült őket is legyőzni. Sok erős játékossal rendelkeznek, és minden mérkőzésükön látszott a meccsekbe fektetett munka, aminek meg is lett az eredménye, hiszen csapatuk felállhatott a dobogó harmadik fokára.
A következő ellenfél a formálódó Bágyogszovát csapata volt. Számunkra nem voltak ismeretlenek, ugyanis edzőmeccseken már találkoztunk velük és edzőjükkel is jó viszonyt ápolunk, aki a kézilabda szeretetét próbálja átadni a gyermekeknek. Negyedik mérkőzésünket a Buborékok ellen játszottuk. Hosszú kispaddal és küzdeni vágyó játékosok tömkelegével rendelkeztek. Éremért jöttek, de egy fokkal lecsúszva a negyedik helyen végeztek.
Az ötödik és a hatodik mérkőzésre már csak a kora délutáni órákban került sor. A Kölyökkézi és az ETO kölyökkézi csapata várt a lányokra. Az utóbbi hozta azonban a legtöbb izgalmat, hiszen öt mérkőzés után még ők is veretlenül álltak, csakúgy, mint a HétFő KC lányai. Hamarosan elkezdődött a mindent eldöntő mérkőzés.

Az ellenfél gyors és ügyes játéka az elején meglepett minket, de a félidő végére sikerült az egyenlítés, majd a szünetet követően frissen és magabiztosan jött ki a csapat, hittek a győzelemben, aminek meg is lett az eredménye, hiszen kupagyőztes lett a HétFő KC ETO csapata.

Az eredményhirdetésre fáradt, de lelkes, büszke lányok sorakoztak fel. Ezen a napon kitűnőre vizsgáztak sportszerűségből, játékszeretetből és kitartásból. Az aranyérem a HétFő KC csapatának nyakába került, az érmeket pedig a csapat egyik példaképe, az Audi ETO KC világklasszis játékosa, Hornyák Ági adta át. A torna végeztével a lányok boldogan emelték fel a trófeát, ami egy évig biztosan náluk marad. Jövőre újra harcba szállnak érte.
Köszönet illet mindenkit, aki nélkül nem jöhetett volna létre ez a torna. Köszönet a nevezett csapatoknak, reméljük jövőre is találkozunk velük. Ezen kívül köszönet Fertőszentmiklósnak, hogy náluk kerülhetett megrendezésre az első Rábaköz Kupa. Köszönet a támogatóknak, a szülőknek, a szurkolóknak és a kézilabdát szerető gyerekeknek is.

Ismét szép volt Csajok! Hajrá HétFő KC ETO!

Gyűrű Vivien

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 16:00, péntek | Helyi

NAV-Mobil: ellenőrizze egyszerűen adószámláját!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) mobilappjában pillanatok alatt ellenőrizheti adószámláját, azaz, hogy van-e tartozása, esetleg túlfizetése a NAV-nál.

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás