Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2017. December 13. 13:04, szerda | Belföld
Forrás: infovárosok

Új életet, új szakmát érhet egy kétperces videó

Új életet, új szakmát érhet egy kétperces videó

Egy sikeres videós pályázattal ingyen juthatunk magas fizetést ígérő képzettséghez a Reaktorlabs Talent programjának segítségével.

A Reaktorlabs tehetséges, kifejezetten hátrányos helyzetű, vidéken élő fiatalokat keres, akik önerőből nem tudnák megfizetni egy négy és fél hónapos szoftverfejlesztői tanfolyam költségeit. Tőlük egy két perces videót várnak, amelyben kifejthetik, hogy miért ők a legalkalmasabbak arra, hogy részt vegyenek egy ingyenes programozó képzésen. A jelentkezők közül a legjobbak térítésmentesen végezheti el a Reaktorlabs következő 18 hetes szoftverfejlesztői tanfolyamát, melynek során szállást és teljes ellátást is kapnak. A Talent programmal a nehezebb körülmények között élő vidéki fiataloknak szeretnének esélyt adni egy piacképes szakma megszerzéséhez. A kezdeményezés sikerességét mutatja, hogy a programban részt vett egyik fiatal ma már a T-Systemsnél dolgozik.

Komoly munkaerőhiány van a szektorban

Közismert, hogy az IT-szektor továbbra is ki van éhezve a tehetséges, tettre kész munkaerőre, ráadásul ezen a területen jóval az átlag feletti fizetés érhető el. Sokan ódzkodnak a programozástól, mondván, nem nekik való, korábban teljesen mást tanultak, vagy más területen dolgoztak, ráadásul sem több évük, sem pénzük nincs arra, hogy megfelelő képzettséget szerezzenek, amivel könnyedén munkát találhatnak. A Reaktorlabs azonban lehetőséget nyújt arra, hogy viszonylag rövid idő alatt, kedvező fizetési feltételek mellett használható tudást adjon a jelentkezők birtokába.

A programozó képzés célja, hogy tanfolyamával egy olyan valós alternatívát nyújtson, melynek segítségével a végzett hallgatók fel lesznek vértezve a szakmában való elinduláshoz szükséges tudással és képességekkel, és a sikeres végzést követően a hazai piacon való elhelyezkedést is támogatja. Az intenzív, napi nyolc órás oktatás rendkívül gyakorlatorientált, ráadásul a hallgatókat egy coach is segíti, akivel különböző készségeket fejlesztenek, például prezentációs technikákat, illetve a hatékony csapatmunkához szükséges szemléletet.

Állás a legnagyobb cégeknél

A Reaktorlabs egy sikeres képzésen van túl, melyet követően a hallgatók többek között a már említett T-Systemsnél, a Citibanknál, a Blackbeltnél, valamint a Graphisoftból alakult cégnél, a Vintoconnál helyezkedtek el. A második tanfolyam 2018 januárjában fog véget érni, ezt követően várhatóan februártól indul a következő, és ehhez kapcsolódóan a Talent program. Az új tanfolyamon két képzés közül választhatnak majd a hallgatók: Junior Full Stack .NET és Junior Full Stack Java.

A képzés részleteiről a www.reaktorlabs.com oldalon lehet tájékozódni.

A pályaműveket az alábbi e-mail címre várják: talent@reaktorlabs.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni