Városlista
2021. szeptember 22, szerda - Móric

Hírek

2016. Szeptember 05. 13:00, hétfő | Helyi
Forrás: erdeiprogramok.hu

Új erdei iskolát avattak a Göbös-major területén

Új erdei iskolát avattak a Göbös-major területén

Fotók: Erdő-Mezó online erdészeti portál

A vitnyédi általános iskola diákjainak előadásával kezdődött meg a KAEG Zrt. Göbös-majorban létesített új erdészeti erdei iskolájának ünnepélyes átadója szeptember 3-án, a Győr-Moson-Sopron Megyei Vadásznap részeként.- írta az erdeiprogramok.hu portál.

Szombaton egy újabb mérföldkőhöz érkezett a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. Ökoturisztikai Központja, ugyanis a Győr-Moson-Sopron Megyei Vadásznap alkalmával ünnepélyesen megnyitották az állami erdőgazdaság mintegy 100 millió forintból létrehozott erdészeti erdei iskoláját.

Az ünnepségen elsőként Orbán Tibor, a KAEG Zrt. vezérigazgatója köszöntötte a megjelenteket. “Ezzel a fejlesztéssel új élet kezdődik a Göbös-majorban. Az erdei iskolánk segítségével a legfogékonyabb korosztályt, a gyermekeket próbáljuk kihozni az erdőbe” – fogalmazott az állami erdőgazdaság embere, aki hozzátette: reméli, hogy még évtizedekig végezhetik ezt a munkát.

Bitay Márton Örs, a Földművelésügyi Minisztérium állami földekért felelős államtitkára az iskola intézményének fontosságát hangsúlyozta, kiemelve, hogy az erdei iskolák rengeteg élményt nyújtanak a gyermekeknek. A politikus beszédében visszaemlékezett: ő maga is erdei iskolában hallott először szarvasbőgést. Hozzátette, hogy ezek az intézmények azért is nagyon fontosak, mert általuk az emberek rájönnek arra, hogy nem csak a horvát tengerpart vagy egy repülős nyaralás nyújthat igazi élményeket, hanem a magyar erdők is.

Az erdei iskolát az ünnepségen Fazekas Márton premontrei apát áldotta meg, majd Dr. Tóth József lépett a mikrofon elé, aki beszédével az épületben látható vadászati kulturális kiállítást nyitotta meg.

Az erdei iskola ezúttal természetfotóknak, festményeknek, csontfaragásoknak adott otthont, ám az alsó helyiség valójában tanteremként szolgál majd. Szintén a földszinten találhatók a tanári szobát, az emeleten pedig a tervek szerint szállást alakítanának majd ki a gyermekeknek.

A Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. azonban most is az ország bármely részéről tud csoportokat fogadni, hiszen a Göbös-major területén faházak és egy panzió is található, nyári táborokat már évek óta szerveznek a területen – korábban a régi erdei iskola bevonásával.

Mindezek mellett az állami erdőgazdaság esküvői helyszínként is ajánlja a Göbös-majort, ahol már kápolna is áll, ha valaki örök hűséget esküdne. Mindemellett 12 saját ló, 1800 négyzetméteres fedett lovarda, óriási szabadtéri karámok és szinte korlátlan erdei túralovaglási és sétakocsikázási lehetőség is várja az érdeklődőket.

Képgalériánkban a Tóth Imre Győr-Moson-Sopron Megyei Vadásznapon készített fotóit látja.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 22. 13:00, szerda | Helyi

Önkormányzati tájékoztató a helyi adókról

Leteltek az adóbefizetési határidők, az adatváltozásokat be kell jelenteni.

2021. Szeptember 22. 09:00, szerda | Helyi

Három ismeretlen károkozót keresnek most a rendőrök

A rendőrség a lakosság segítségét kéri.

2021. Szeptember 21. 16:00, kedd | Helyi

Az elmúlt héten hatvanegy eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek

A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen kilenc ember sérült meg.

2021. Szeptember 21. 13:00, kedd | Helyi

Szerdán eboltás lesz Rábatamásiban

Veszettség elleni kötelező védőoltás és féregtelenítés.