Városlista
2023. október 3, kedd - Helga

Hírek

2021. December 22. 10:00, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Új eszközöket és felszereléseket kaptak az önkéntes tűzoltók és mentőszervezetek

Új eszközöket és felszereléseket kaptak az önkéntes tűzoltók és mentőszervezetek

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Magyar Tűzoltó Szövetség 2021-ben kiírt pályázatán az országban az önkéntes tűzoltó egyesületek és mentőszervezetek összesen hétszázmillió forintra pályázhattak.

A pályázati feltételeket sikeresen teljesítő egyesületek és mentőszervezetek működési költségekhez, valamint különféle tűzoltóeszközökhöz és felszerelésekhez, egyéni védőeszközökhöz, védőruházathoz jutottak.

Az eszközátadáson Sallai Péter tűzoltó dandártábornok, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója köszöntötte az egyesületek és a mentőszervezetek képviselőit, és tájékoztatott az évről-évre növekvő pályázati lehetőségekről. Beszédében kiemelte az önkéntes tűzoltó egyesületek szerepét, amely egyre növekszik, hiszen megyénkben már nyolc egyesület - Tét, Győrszemere, Fertőszentmiklós, Nagycenk, Hegykő, Kunsziget és Ásványráró és Koroncó- önállóan is beavatkozhat. Megköszönte az egyesületek és mentőszervezetek tevékenységét, és azt, hogy az év során gyorsan és hatékonyan reagáltak és avatkoztak be a különböző káreseteknél, a viharkárok felszámolását más megyékben is segítették.

Ebben az évben a Győr-Moson-Sopron megyében működő együttműködési megállapodással rendelkező önkéntes tűzoltó egyesület közül hetvenegy nyújtott be pályázatot. A pályázati anyagok mind a tartalmi, mind a formai követelményeknek megfeleltek. Az egyesületek a lehetséges kategóriákon belül az igényelt forrásokat rangsorolták, figyelembe véve, hogy mire lenne a legnagyobb szükségük. A bírálóbizottság is mind a hetvenegy pályázatot támogatta, összesen több mint negyvennyolc millió forint értékben. 2021-ben a megyében működő nyolc önállóan beavatkozó önkéntes tűzoltó egyesület a pályázaton megítélt összegen felül további tizenhárom millió forintot kap normatív támogatás formájában.

Az önkéntes mentőszervezetek közül idén megyénkben tizennyolcan pályáztak sikeresen, közel három millió forint értékben kaptak támogatást, ebből négy mentőszervezet több mint négyszázezer forint értékű ruházati terméket (esővédő, téli ruházat, gyakorló ruházat) vehetett át. A támogatás hozzájárul a mentőszervezetek sikeres tevékenységéhez, hiszen mind a technikai eszközök, szerszámok, mind a kapott védőruházat javítja a beavatkozóképességüket.

A pályázatok segítségével, a technikai eszközökkel, védőeszközökkel, egyéb felszerelésekkel, valamint a szakmai képzésekkel nemcsak az önkéntesek hatékonysága hanem a közbiztonság is javul.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Október 02. 16:00, hétfő | Helyi

Eboltás Szanyban

Az ebek veszettség elleni védőoltása kötelező.

2023. Október 02. 13:00, hétfő | Helyi

Lomtalanítás Babóton

Felhívás

2023. Október 02. 09:00, hétfő | Helyi

Véradások a Rábaközben

Egyetlen véradással három beteg emberen segíthet.

2023. Október 01. 16:00, vasárnap | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.