Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2022. Augusztus 02. 13:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Új fecskendő segíti a farádi önkéntes tűzoltók munkáját

Új fecskendő segíti a farádi önkéntes tűzoltók munkáját

Tűzoltók a hanyi nyáron.

A hagyományokhoz híven ismét megrendezte Farád Község Önkormányzata a „Hanyi nyár” elnevezésű rendezvényt, amelyre meghívást kapott a Kapuvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a Csornai Katasztrófavédelmi Őrs is.

A nap hűvösen és borongósan indult, az esőzés nem könnyítette meg sem a szervezők, sem a résztvevők munkáját. A délelőtt folyamán a Csornai Katasztrófavédelmi Őrs állománya tűzoltóautó és felszerelés bemutatót tartott az érdeklődők számára. A csornai tűzoltók a rendezvény gasztronómiai versenyére is meghívást kaptak, bográcsos pörköltet készítettek, amivel 2. kategóriás minősítést kaptak.

A jeles eseményen Szalai Zoltán polgármester megnyitóját követően a Farádi Önkéntes Tűzoltó Egyesület MERCEDES típusú tűzoltófecskendőjét áldotta meg Hanvay Enikő evangélikus lelkész, valamint Boldvai Márton Bertalan premontrei perjel. Sallai Péter tűzoltó dandártábornok, tűzoltósági főtanácsos, igazgató, köszöntője után, emléklapot adott a Farád ÖTE részére. A rendezvényen a Kapuvári Katasztrófavédelmi Kirendeltséget Kiss László József tűzoltó alezredes, kirendeltség-vezető képviselte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Helyi

Közlekedés teljes sorompós vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban

2024. Május 18. 13:00, szombat | Helyi

Kis-gazda napközis tábor Lászlómajorban

7 éves kortól

2024. Május 18. 09:00, szombat | Helyi

Játék cserebere a csornai könyvtárban

A növény cserebere sikerén felbuzdulva most a kisebbekre is gondoltak.