Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2023. Június 02. 15:00, péntek | PR
Forrás: 24/7

Új módosítások a magyar szerencsejáték-szabályozásban

Új módosítások a magyar szerencsejáték-szabályozásban

A magyar szerencsejáték ágazat jelentős változások előtt áll.

Ezek célja a szerencsejáték-szabályozás modernizálása és az iparág fejlődésének elősegítése, az állami monopólium megszüntetése, a versenyképes engedélyezési rendszer bevezetése és a játékosok védelmének erősítése.

Ezen újítások közé tartozik a gyors kifizetési lehetőségek bevezetése és a kockázatmentes szerencsejáték-lehetőségek kínálása. A cikk részletesen bemutatja az új szabályozásokat, a technikai és jogi változásokat, valamint a szerencsejáték-szolgáltatókra vonatkozó új kötelezettségeket.

Új rendelet a magyar szerencsejáték-szabályozásban: az SZTFH elősegíti az ágazat fejlődését és a felelős szerencsejátékot

A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) nemrégiben kiadott egy új rendeletet, amely részletezi a magyarországi szerencsejáték-törvény módosításához szükséges technikai intézkedéseket. A rendelet célja, hogy biztosítsa az új szabályozásoknak való megfelelést és elősegítse a szerencsejáték-ipar fejlődését az országban.

Az intézkedések magukban foglalják a működési engedélyek követelményeinek és az eljárás folyamatának újraszabályozását, valamint az üzemeltetők és a játékosok közötti egyensúly fenntartására irányuló előírásokat. A rendelet hozzájárul a szerencsejáték-piac átláthatóságának és biztonságának növeléséhez, valamint a felelős szerencsejáték előmozdításához Magyarországon.

Áttérés az állami monopóliumról a versenyképes engedélyezési rendszerre

Magyarország 2022 februárjában elfogadott egy törvényt, amely megszünteti a sportfogadási monopóliumot. A helyébe egy olyan rendszer lép, amely lecseréli az Európai Unió Bírósága által illegálisnak és elavultnak ítélt régi rendszert, ami összhangban van a szomszédos országokkal és versenyképesebb engedélyezési eljárásokat alkalmaz. Az SZTFH fogja érvényesíteni az új szabályozásokat.

Az új engedélyezési rendszer

Magyarország 2023. január 1-jén kezdte meg az új szerencsejáték-engedélyezési rendszer alkalmazását, amely több követelményt támaszt azokkal szemben, akik szerencsejáték-vállalkozást szeretnének kezdeni és engedélyt szeretnének szerezni az SZTFH-tól. Az engedéllyel rendelkező üzemeltetőknek az EGT-államban engedélyezett online szerencsejátékok nyújtásában legalább öt év tapasztalattal kell rendelkezniük. Azok a vállalkozások, amelyek az engedélykérelem előtti öt évben engedély nélküli szerencsejáték-közvetítésben vettek részt, nem jogosultak engedélyre.

A licencelés és regisztráció költségei és követelményei

A törvény 10 000 000 forintos pályázati díjat állapított meg, valamint a vállalkozásoknak legalább 1 milliárd forintos tőkét kell felmutatni és 600 millió forintos licenc díjat kell fizetniük. Az üzemeltetőket 15%-os játékadó, valamint 2,5% felügyeleti díj terheli, amely csak 10 millió forintig érvényes.

Technikai és jogi változások

Magyarország 2023 januárjában további módosításokat tervez bevezetni a szerencsejáték piacainak elősegítése érdekében, amelyek technikai módosításokat eredményeznek. A korábbi törvény értelmében a játékosok csak egy számlát tarthattak fenn egy üzemeltetőnél; az új szabályok szerint azonban a játékosok több egyenleget is vezethetnek egy játékkal kapcsolatban.

Gyors kifizetést és kockázatmentes szerencsejátékot kínáló lehetőségek

A vállalkozások korai kifizetést kínálhatnak úgy, hogy a játékaikat a szerencsejáték-törvényi előírásoknak megfelelően alakítják ki, melyek egyenlő mértékben fedik le a készpénz- és díjkifizetéseket. Ezáltal a játékosok számára nagyobb rugalmasságot és vonzóbb játékélményt nyújtanak.

Magyarország nemrégiben bevezetett egy korábbi kifizetési funkciót is, ami lehetővé teszi a játékosok számára, hogy a játék vége előtt is kérhessék nyereményük kifizetését. A szabályozó hatóság rendeletén keresztül bevezetett biztonságosabb szabályok tovább erősítik a felelős játék alapelveit. A vállalkozásoknak érdemes ezen újításokat beépíteniük kínálatunkba, hogy megfeleljenek a modern játékosok elvárásainak és biztosítsák ügyfeleik elégedettségét.

Megnövekedett kockázati figyelmeztetések és üzemeltetői kötelezettségek

A szerencsejáték-szolgáltatóknak tájékoztatniuk kell a játékosokat a túlzott szerencsejátékkal és függőséggel járó megnövekedett kockázatokról. Ez kiemelkedően fontos a korai kifizetési funkciót használatakor,ezért ezt a megnövekedett kockázatot hasonló betűméretű szöveggel kell iemelkék a promóciós anyagokon és weboldalaikon.

A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) által kiadott új rendelet célja, a szerencsejáték-ipar modernizálása és fejlesztése. A változtatások magukban foglalják az állami monopólium megszüntetését, a versenyképes engedélyezési rendszer bevezetését, valamint a játékosok védelmét és a felelős szerencsejáték előmozdítását.

A technikai és jogalkotási változások, valamint a gyors kifizetést és kockázatmentes szerencsejáték-lehetőségeket kínáló megoldások együttesen hozzájárulnak a szerencsejáték-piac átláthatóságának és biztonságának növeléséhez. A megnövekedett kockázati figyelmeztetések és üzemeltetői kötelezettségek garantálják, hogy a játékosokat megfelelően tájékoztassák a potenciális veszélyekről. Ez az új jogszabályi környezet előreláthatóan elősegíti a magyar szerencsejáték-piac növekedését, valamint összhangba hozza azt az európai uniós előírásokkal.

Címkék: szerencsejáték

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 27. 14:33, szerda | PR

Az állítható magasságú íróasztal: kulcsod a tökéletes ergonómiához

Megvetted már a legkényelmesebb irodaszéket, de még mindig gyakran fáj a hátad? Lehet, hogy itt az ideje átgondolnod azt is, hogy milyen íróasztalhoz ülsz le minden egyes nap.

2024. Március 12. 10:01, kedd | PR

Hogyan legyünk produktívak

Bevált stratégiák