Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Május 21. 13:00, szerda | Helyi
Forrás: saját forrás

Új temetkezési kirendeltség és ravatalozó épül Csornán

Új temetkezési kirendeltség és ravatalozó épül Csornán

Hivatalosan is átadta az építőknek az egyelőre még önkormányzati tulajdonú munkaterületet a polgármester.

Ma reggel a hivatalos személyek mellett munkások, munkagépek jelentek meg a Szent Antal temető nyugati oldalán található területen. Kezdhetjük tanulni, hogy a Szent Antal utcában.
Dr Turi György polgármester az önkormányzat nevében átadta az építési területet, amit Abdai Imre, a Jószív Temetkezési Kft csornai kirendeltségének vezetője vett át.

- Több testületi döntés is kapcsolódik ehhez a beruházáshoz. A terület tulajdonosa részben az önkormányzat, részben a garázsszövetkezet volt korábban. – tájékoztatott Dr Turi György polgármester. Több fordulós tárgyalások után egyeztünk meg a Jószív Kft-vel és a garázsszövetkezettel. Sokat segített Pődör Miklós szövetkezeti elnök, aki azóta sajnos elhunyt, hogy a szövetkezet önzetlenül átadja a tulajdonában lévő területrészt az önkormányzatnak. Ezen a most már önkormányzati területen kezdődött ma az építkezés. A Jószív Kft egy új ravatalozót és egy új kirendeltséget épít fel itt. Ha a beruházás elkészül, az önkormányzat akkor adja át a terület tulajdonjogát a Jószívnek, a cég pedig önkormányzati tulajdonba adja az általa épített ravatalozót.

- Az új kirendeltségen a 21. századhoz méltó körülmények közt tudjuk fogadni és kiszolgálni az ügyfeleinket. – kezdte Abdai Imre kirendeltségvezető. Lesznek irodák, halott hűtők, bemutatóterem, virágbolt és a dolgozók számára szociális helyiségek. A kirendeltségen kialakítunk egy közösségi helyiséget, amit a gyászoló családoknak felajánlunk, hogy ott tarthatják a halotti tort azok, akik a résztvevőket saját lakásukban nem tudják fogadni.
A beruházás keretében felújítjuk a garázsokhoz bevezető utat is. A ravatalozó ezen a helyszínen nyugodtabb, bensőségesebb szertartást tesz lehetővé, a hatalmas forgalom zaja nem nyomja el a zene és a beszédek hangját. A ravatalozó fedett lesz, így a gyászolók és a szertartást végzők védve lesznek az időjárás viszontagságai ellen. Terveink szerint november közepére átadhatjuk az új létesítményeket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 25. 09:00, csütörtök | Helyi

A megengedett sebesség duplájával ment a Speedmaraton megyei nyertese

Speedmarathon

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!