Városlista
2023. június 2, péntek - Anita, Kármen

Hírek

2018. Június 30. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: mti - fotó: pixabay

Új turisztikai ország márkája lesz Magyarországnak

Új turisztikai ország márkája lesz Magyarországnak

Az új turisztikai ország márkát szeptember 27-én jelentik be a világ turizmus napján, az ENSZ szakosodott szervezete Budapestet választotta a rendezvény helyszínéül

- mondta Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója a minap Sopronban sajtótájékoztatón.

Kifejtette: a Magyar Turisztikai Ügynökség pályázatának második körébe öt pályázat jutott tovább, emellett három szakmai szerveztet kértek fel a javaslattételre, így több lehetőségből választják ki azt az ország márkát, szlogent, amelyet Magyarország belföldi és külföldi megjelenésekor használni fog a következő 5-10 évben.
A Magyar Turisztikai Ügynökség tájékoztatása szerint az ország márka logó- és szlogenpályázatára 122 pályázatot adtak be, ezeken 216 logó és szlogen szerepelt, a második fordulóba az öt legmagasabb pontszámot elért pályázat jutott.

Guller Zoltán hangsúlyozta, az ország turisztikai márkájának olyannak kell lennie, amellyel a magyarok alapvetően egyet tudnak érteni.

Mint fogalmazott: "nem szabad elefántcsont toronyból ország márkát alkotni, hiszen a következő 5-10 évben ezt használjuk a külföldi megjelenéskor és a belföldi turisztikai kampányokban".

A globalizált világban komoly verseny van az országok, városok között a turistákért, befektetőkért, az exportpiacért, a munkaerő megtartásáért, egy sportesemény megrendezéséért. Egy ország márkának komoly jelentősége van, a pozitív ország márka segíteni tudja Magyarországot ebben a versenyben - tette hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 02. 14:51, péntek | Belföld

Szállodakomplexum épül Balatonfüreden 22,5 milliárd forintból

Balatonfüreden 22,5 milliárd forint értékű beruházással szállodakomplexum épül a belvárosban, a Le Méridien resort a tervek szerint 2025 tavaszától fogadja a vendégeket.

2023. Június 02. 13:49, péntek | Belföld

Megelőzte a nő, nem bírta elviselni. Többször is böntetőfékezett előtte

Megelőzte a nő, ezt nem bírta elviselni a vádlott férfi és négyszer is meg akarta leckéztetni, büntetőfékezéssel.

2023. Június 02. 11:25, péntek | Belföld

Nem lesz idén repülőnap Kecskeméten

Hazánk biztonsága érdekében a katonaszakmai feladatok élveznek előnyt - írja közleményében a Honvédelmi Minisztérium.

2023. Június 02. 09:21, péntek | Belföld

Orbán Viktor: közel az idő, amikor Európában igazat adnak a magyar békepárti álláspontnak

Közel az idő, amikor az európai vezetők igazat adnak a magyar békepárti álláspontnak - hangsúlyozta a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken reggel Orbán Viktor miniszterelnök.