Városlista
2022. november 28, hétfő - Stefánia

Hírek

2011. Február 24. 23:07, csütörtök | Helyi
Forrás: saját forrás

Új közösségi tér Rábapordányban

Új közösségi tér Rábapordányban

Rábapordány Önkormányzata 2009. október 15.-én pályázatot nyújtott be az iskola megüresedett földszinti részébe integrált közösségi tér (IKSZT) kialakítására.
2010. április 8-án érkezett kedvező hír szerint az önkormányzat eln

Az ünnepségen készített képgaléria megtekinthető itt

Az átadáson jelen voltak: a Magyar Vidékfejlesztési Hivatal Győr-Moson-Sopron Megyei Kirendeltségének vezetője Légrády Gábor, a Zala Megyei Kirendeltség vezetője Horváth Zoltán, Szakály Gyula plébános, a projekt megvalósításában közreműködő kivitelező, műszaki ellenőr, a képviselőtestület tagjai, a helyi közreműködő személyek, valamint a környékről meghívott polgármesterek.

A megjelenteket Pásztorné Szakács Gabriella köszöntötte, majd tájékoztatást adott a megvalósult projektről.

A fejlesztést követően egy helyen elérhetővé válnak a helyi lakosság számára fontos szolgáltatások. Ilyenek többek között a közösségi internet hozzáférés, könyvtári és információs szolgáltatások, közművelődési programok szervezése, közösségfejlesztés helyszínének biztosítása civil szervezetek részére, gyermekek foglalkoztatásához tér biztosítása. A 90 m2 alapterületű könyvtár és internet szoba egy teret képezve képes a kultúrház feladatait is megoldani. A létesítményt igénybe vehetik a település civil szervezetei és minden közösség.

  • Ezzel az épülettel erősíthetjük a helyi kötödéseket és a közösségbe tartozás érzését.

A rendezvények szervezésénél figyelembe vesszük a községben élők ötleteit, és arra törekszünk, hogy minden korosztály számára megfelelő programot tudjunk kínálni- mondta köszöntőjében a polgármester asszony.

A kivitelezés során megtörtént a vizesblokk felújítása, a fűtéskorszerűsítés, a nyílászárók részleges cseréje, valamint az akadálymentesítés. Ennek eredményeképpen a létesítményt és berendezéseit bármilyen típusú fogyatékossággal élő személyek képesek használni.

A projekt teljes nettó összege 23.555.503 Ft, melyet a kivitelezés, eszközbeszerzés, munkabér és egyéb (tervezés, műszaki ellenőrzés, projektmenedzsment, szaktanácsadás) kiadások tesznek ki. A támogatás utófinanszírozású, tehát az önkormányzat a beruházás elszámolása után kapta meg a pályázaton elnyert nettó összeget. A pályázat eredménye az is, hogy 1 fő részére munkahelyet teremtett, akinek a foglalkoztatásához 3 évig támogatást nyújt.

Pásztorné Szakács Gabriella végezetül megköszönte a tervezőnek, a projekt menedzsernek, a generál kivitelezőnek, az alvállalkozóknak, a műszaki ellenőröknek, az önkormányzat dolgozóinak és mindenkinek a közreműködését, aki a létesítmény megvalósításához bármilyen formában hozzájárult.

Légrády Gábor hozzászólásában gratulált az önkormányzatnak a sikeres beruházáshoz. A bátor és gyors kezdeményezés eredményeképpen Győr-Moson-Sopron megyében az első IKSZT került átadásra ezen a napon Rábapordányban.

Visy László az IKSZT vezetője a kivitelezés munkafolyamatát mutatta be a jelenlévőknek.

Az ünnepélyes átadáson közreműködtek a József Attila Általános Iskola Rábapordányi Tagiskolájának diákjai is.

Pásztorné Szakács Gabriella és Horváth Zoltán úr közösen átvágták a szalagot, majd Szakály Gyula plébános úr felszentelte a létesítményt.

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 28. 16:00, hétfő | Helyi

Csak a gyertya égjen, ne az otthonunk!

Advent idején és karácsonykor megemelkedik a lakástüzek száma, naponta átlagosan huszonöt otthon gyullad ki ilyenkor.

2022. November 28. 13:00, hétfő | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2022. November 28. 09:00, hétfő | Helyi

Véradások a Rábaközben

Egyetlen véradással három beteg emberen segíthet.

2022. November 27. 10:00, vasárnap | Helyi

Székely Erzsébet hímző népi iparművész életmű kiállítása

A kiállítás megtekinthető december 21-ig.