Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Február 25. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Újabb hidegfront érkezik a hétvégére

Újabb hidegfront érkezik a hétvégére

Újabb hidegfront érkezik, melynek hatására ismét többfelé lesz erős, akár viharos a szél - írta csütörtökön az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Országos, középtávú előrejelzésük szerint a hétvégén mínuszokra is készülni kell és helyenként napközben is csak plusz 6 Celsius-fokig melegszik a levegő. Néhol zápor, a hegyekben hózápor is lehet, de napsütés is lesz.

Pénteken hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Csapadék nem valószínű, legfeljebb nyugaton fordulhat elő gyenge eső, északkeleten egy-egy zápor. A keleti tájak kivételével erős, viharos közeli széllökésekre kell készülni. A leghidegebb órákban általában mínusz 4 és plusz 3 fok között alakul a hőmérséklet, de a keleti, fagyra érzékeny helyeken mínusz 8 fok is lehet. Napközben plusz 6 és 13 fok között várhatók a csúcsértékek.

Szombaton az északnyugati, északi tájak kivételével az ország többi részén felhős időre van kilátás. Néhol előfordulhat zápor, a hegyekben hózápor. A légmozgás élénk, főként a Nyugat-Dunántúlon erős lesz. Hajnalban mínusz 6 és plusz 3 fok közötti értékeket mérhetnek Kora délutánra 6 és 11 fok közé melegszik fel a levegő.

Vasárnap a déli, délkeleti országrészben maradhatnak egész nap felhős tájak. A déli megyékben gyenge eső is előfordulhat. Máshol napos, gomolyfelhős idő valószínű. A szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 5 és plusz 3, a legmagasabb hőmérséklet plusz 6 és 11 fok között várható - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.