Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Május 21. 18:03, péntek | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Újabb, időseket megkárosító csalót fogtak el – VIDEÓ

Újabb, időseket megkárosító csalót fogtak el – VIDEÓ

Nem a jószándék vezette az eltartási szerződés megkötésében az elkövetőt.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (a továbbiakban KR NNI) Nyomozó Főosztály Vagyonvédelmi Osztálya különösen nagy kárt okozó csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján R. Attila ellen.

A nyomozás során beszerzett adatok szerint R. Attila két évvel ezelőtt, 2019-ben megismerkedett egy idős férfival, akiről megtudta, hogy két nagy értékű ingatlannal rendelkezik Budapesten és Balatonkenesén, továbbá tudomást szerzett arról is, hogy súlyos betegségben szenved.

R. Attila azért, hogy az 55.000.000 millió forint összértékű ingatlanokat megszerezze, az idős férfi bizalmába férkőzött és 2020. első felében eltartási szerződést kötött vele, azonban annak aláírása időpontjában nem volt jogosult a szerződés megkötésére, mivel cselekvőképességet teljesen korlátozó gondnokság alatt állt.

Az aláírást követően a gyanúsított az enyingi otthonában szállásolta el a sértettet. Az idős férfi 2020. június 4-én tisztázatlan körülmények között elesett, a mentők kórházba vitték, ahol a szakszerű orvosi felügyelet és ellátás ellenére 2020. június 14-én elhunyt.


A haláleset után tizenkét nappal, 2020. június 26-án R. Attila az időközben tulajdonába került balatonkenesei ingatlant értékesítette.

A férfit 2021. május 19-én hajnalban a Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatósága Bevetési Főosztály Bevetést Támogató Osztály munkatársai Fejér megyei otthonában elfogták, majd ott a nyomozók kutatást végeztek, és a vagyonelkobzás biztosítása érdekében az eltartási szerződésben szereplő budapesti ingatlant zár alá vették.

A gyanúsítottat a KR NNI munkatársai kihallgatták, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására a nyomozás felügyeletét ellátó Veszprémi Járási Ügyészség felé.

Címkék: csalás, csaló, elfogás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére