Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Február 22. 16:59, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Újabb orvosi konzílium a Republic kómában fekvő énekeséről

Újabb orvosi konzílium a Republic kómában fekvő énekeséről

Újabb orvosi konzíliumot tartanak a több napja mélyaltatásban kórházban fekvő Cipő (Bódi László), a Republic együttes énekese állapotáról. A zenekar menedzsere azt is elmondta, hogy megtartják a csapat 23. születésnapjához kapcsolódó találkozót.

"Cipő kezelőorvosa vezetésével, az érintett szakorvosok részvételével döntenek arról, hogyan tovább, milyen beavatkozás szükséges ezután" - közölte Abella Miklós, a Republic menedzsere pénteken az MTI-nek.
Szívproblémái, ezzel összefüggésben egy roham beállta miatt a múlt hét végén került kórházba a Republic énekese, dalszerzője, szövegírója. Cipőt mélyaltatásban tartják, amelyből csütörtökön megpróbálták felébreszteni, ám ez nem sikerült.
A Republic menedzsere megerősítette, hogy Cipőn szerdán gégemetszést hajtottak végre, hogy szabadabbá tegyék az énekes szervezetében az oxigénáramlást.
"Vasárnap a Kossuth Klubban 16 órakor kezdődik egy baráti találkozó, amelyet még korábban abból az alkalomból szerveztünk, hogy a Republic éppen 23 évvel ezelőtt alakult. A rendezvényt annak ellenére megtartjuk, hogy Cipő most nem lehet közöttünk, az együttes többi tagja azonban ott lesz és a Republic rajongóival egymás jelenlétéből igyekszünk bátorítást meríteni, és mielőbbi felgyógyulást kívánni az énekesnek" - fogalmazott Abella Miklós.
A találkozón ott lesz Boros Csaba (basszusgitár), Tóth Zoltán (gitár, zongora), Patai Tamás (gitár) és Nagy László Attila (dob) is.
A pop és a rock határán működő Republic dallamos zenéje, könnyen értelmezhető, ám szókimondó szövegei az első lemez megjelenése, 1990 óta markánsan jelen van a magyar könnyűzenében. Dalaik gyakorlatilag beleívódtak a köztudatba: ki ne ismerné a Neked könnyű lehet, a Repül a bálna, a Ha itt lennél velem, A 67-es út, a Kék és Narancssárga, vagy a Szállj el kismadár című számot.
Története során a Republic számos szakmai díjat begyűjtött, és minden lemeze - legutóbb a tavaly kiadott Bólints Tibi! - magas példányszámban kelt el. Cipő zenét írt mások mellett Koncz Zsuzsának és Halász Juditnak is.

Címkék: Kultúra-zene

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során