Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2018. Július 30. 17:02, hétfő | Belföld
Forrás: mti - fotó MTI archívum

Újabb területeken folytatódik a szúnyogirtás

Újabb területeken folytatódik a szúnyogirtás

Ezen a héten 228 településen folytatódik az országos szúnyogirtási program - tájékoztatta hétfőn az MTI-t a program végrehajtásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője.

Mukics Dániel közölte: a tervek szerint összesen 64 ezer hektárt kezelnek a héten, a főváros mellett a Csepel-szigeten, a Dráva mentén, a Velencei-tó és a Tisza-tó környékén, Szolnok és Szekszárd térségében, valamint több Vas megyei településen gyérítik majd a vérszívókat.

Ugyanakkor a munkálatok ütemezését a hőség is befolyásolhatja - tette hozzá.

Emlékeztetett: a katasztrófavédelem által irányított központi szúnyoggyérítés tizenöt hete zajlik. Eddig 968 települést és Budapest kilenc kerületét érintette, összesen 536 ezer hektáron permeteztek a szakemberek.

A katasztrofavedelem.hu weboldalon olvasható a szúnyoggyérítés heti programja, vagyis az, hogy melyik településen, melyik napon permeteznek. Az önkormányzatok a központi program mellett saját költségvetésük terhére önállóan is végezhetnek szúnyogirtást - közölte Mukics Dániel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során