Városlista
2021. július 23, péntek - Lenke

Hírek

2016. Március 03. 10:00, csütörtök | Helyi
Forrás: MSZP Rábaközi Szervezet

Újabb törvényt alkottak a lopásról Gyopáros szavazatával

Újabb törvényt alkottak a lopásról Gyopáros szavazatával

Százmilliárdokat tüntetnek el a szemünk elől.

A Magyar Szocialista Párt Rábaközi Szervezetének elnöksége közleményben szólította fel Gyopáros Alpár országgyűlési képviselőt.

A Fidesz-kormány paravántörvényekkel akarja eltakarni a lopásalapú kormányzás bizonyítékait, és ehhez Gyopáros Alpár kétely nélkül asszisztált.
Valamit rendkívüli módon titkolni akar a Fidesz-kormány, valószínűleg azt, hogyan telepedett rá a Magyar Postára egy Fideszhez közeli offshore társaság. Annak a bizonyítékait sem szeretnék kiadni, hogy a Magyar Nemzeti Banknál miként vásároltak luxusingatlanokat és méregdrága festményeket, és a jegybank 6 alapítványában hogyan költöttek el több mint 260 milliárdnyi közpénzt. Mit tervezhetnek még a jövőben, amiről már tudomást sem szerezhetünk? A jövőben megkérdezni sem lehet, hogy mire költötte a pénzét, az adófizetőktől kapott forintjait a két állami óriáscég, a Magyar Posta és a Magyar Nemzeti Bank.

Teljes képtelenség, hogy a Fidesz a lopást eltakaró paravántörvénybe azt is beleírta, hogy az MNB alapítványaiba helyezett pénz már nem közpénz, miközben a Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítélete világosan kimondja, hogy az alapítványokba tett közvagyon továbbra is közpénz marad.

A közérdekű adatokhoz való hozzáférés alapjog, és a Fidesz lopásalapú kormányzása paravántörvényekkel sem akadályozhatja meg, hogy a közpénzeket kezelő állami cégek eltitkolhassák a zűrös pénzügyeiket.

Mindezek mellett csak úgy mellékesen a jegybank elnökének, Matolcsy Györgynek a duplájára, havi 5 millió forintra emelték a fizetését azok, akik hat éve még pofátlanságnak minősítették, és 98%-os különadóval büntették a 2 millió forint feletti juttatásokat.

A mellékelt szavazási jegyzőkönyv bizonyítja, hogy a fentieket Gyopáros Alpár megszavazta. Nem erre kért, és nem erre kapott felhatalmazást a Rábaköz választópolgáraitól. Magyarázattal tartozik!

......

Ezek érdekelhetnek még

2021. Július 23. 16:50, péntek | Helyi

Ideiglenes vízhiány lesz Kapuváron

Felhívás!

2021. Július 23. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2021. Július 23. 09:00, péntek | Helyi

Néma segélykiáltás

A magyar köztudatba a rendőrség egy olyan, nemzetközi porondon feltűnt segítségkérő jelzést vezet be, amellyel a kiszolgáltatott helyzetben lévő emberek akár némán is jelezni tudják, hogy veszélyben vannak.

2021. Július 22. 16:00, csütörtök | Helyi

Akár hiszi, akár nem, most van a legalkalmasabb időpont kéménytisztításra

A lakosság számára a kéményvizsgálat ingyenes, de csak hívásra mennek házhoz.