Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2016. Március 03. 10:00, csütörtök | Helyi
Forrás: MSZP Rábaközi Szervezet

Újabb törvényt alkottak a lopásról Gyopáros szavazatával

Újabb törvényt alkottak a lopásról Gyopáros szavazatával

Százmilliárdokat tüntetnek el a szemünk elől.

A Magyar Szocialista Párt Rábaközi Szervezetének elnöksége közleményben szólította fel Gyopáros Alpár országgyűlési képviselőt.

A Fidesz-kormány paravántörvényekkel akarja eltakarni a lopásalapú kormányzás bizonyítékait, és ehhez Gyopáros Alpár kétely nélkül asszisztált.
Valamit rendkívüli módon titkolni akar a Fidesz-kormány, valószínűleg azt, hogyan telepedett rá a Magyar Postára egy Fideszhez közeli offshore társaság. Annak a bizonyítékait sem szeretnék kiadni, hogy a Magyar Nemzeti Banknál miként vásároltak luxusingatlanokat és méregdrága festményeket, és a jegybank 6 alapítványában hogyan költöttek el több mint 260 milliárdnyi közpénzt. Mit tervezhetnek még a jövőben, amiről már tudomást sem szerezhetünk? A jövőben megkérdezni sem lehet, hogy mire költötte a pénzét, az adófizetőktől kapott forintjait a két állami óriáscég, a Magyar Posta és a Magyar Nemzeti Bank.

Teljes képtelenség, hogy a Fidesz a lopást eltakaró paravántörvénybe azt is beleírta, hogy az MNB alapítványaiba helyezett pénz már nem közpénz, miközben a Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítélete világosan kimondja, hogy az alapítványokba tett közvagyon továbbra is közpénz marad.

A közérdekű adatokhoz való hozzáférés alapjog, és a Fidesz lopásalapú kormányzása paravántörvényekkel sem akadályozhatja meg, hogy a közpénzeket kezelő állami cégek eltitkolhassák a zűrös pénzügyeiket.

Mindezek mellett csak úgy mellékesen a jegybank elnökének, Matolcsy Györgynek a duplájára, havi 5 millió forintra emelték a fizetését azok, akik hat éve még pofátlanságnak minősítették, és 98%-os különadóval büntették a 2 millió forint feletti juttatásokat.

A mellékelt szavazási jegyzőkönyv bizonyítja, hogy a fentieket Gyopáros Alpár megszavazta. Nem erre kért, és nem erre kapott felhatalmazást a Rábaköz választópolgáraitól. Magyarázattal tartozik!

......

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 16:00, kedd | Helyi

Jótékonysági futás Kapuváron

A tűzkárt szenvedett család megsegítéséért.

2024. Április 16. 13:40, kedd | Helyi

Felfoghatatlan tragédia, elhunyt a Kossuth Szakiskola igazgatója

Nyugodjék békében!

2024. Április 16. 13:00, kedd | Helyi

Hét és félmilliót csaltak ki egy csornai asszonytól

A csornai rendőrök vizsgálnak egy internetes csaló által elkövetett bűncselekményt.

2024. Április 16. 09:00, kedd | Helyi

A Költészet napjára emlékeznek Páliban

Devecseri Zoltán verseskötetének bemutatása