Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Február 03. 18:19, hétfő | Kék hírek
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Újra vádat emeltek a tatabányai hajléktalanok megölése miatt elítélt fiú ellen

Újra vádat emeltek a tatabányai hajléktalanok megölése miatt elítélt fiú ellen

Hamis vád miatt nyújtott be vádiratot a Tatabányai Járási Ügyészség azzal a fiatallal szemben, akit jogerősen tizenöt év börtönre ítéltek, mert brutális kegyetlenséggel megölt két hajléktalant Tatabányán

- közölte a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség hétfőn az MTI-vel. Reszl Ildikó megyei főügyész azt írta: a vádirat szerint a fiatalkorú az emberölési ügyben tartott törvényszéki tárgyalásokon valótlanul azt állította, hogy egy "Maci" becenevű, az eljárás során beazonosított és tanúként meghallgatott személy fenyegetésére, illetve vele együtt követte el a bűncselekményeket.

Ezzel szemben az elsőfokú és a másodfokú bíróság ítéletében azt állapította meg, hogy a vádlott egyedül követte el a gyilkosságokat.

Az emberölés és kifosztás bűntette miatt kiszabott 15 év börtönbüntetés jogerőre emelkedése után a fiatalkorúval szemben az ügyészség hivatalból indított eljárást hamis vád miatt. Az ügyben a Tatabányai Járásbíróság dönt.

Az akkor 15 éves fiú 2017. április 30-án hazafelé tartva egy tatabányai buszmegálló várórészében agyonvert egy hajléktalan férfit, majd elvette a táskáját és a mobiltelefonját. Később észrevette, hogy egy presszó kerthelyiségben lévő padon alszik egy másik hajléktalan férfi. Felébresztette, közölte vele, hogy magánterületen tartózkodik és felszólította, hogy menjen el. A sértett szitkozódott, erre a fiatalkorú rátámadt, ököllel ütötte és rugdosta, majd a magatehetetlen sértettről lehúzta a cipőjét és a lépcsőházukban felvette. Otthon evett, tévét nézett, és lefeküdt aludni.

Mindkét hajléktalan férfi a helyszínen meghalt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.