Városlista
2024. március 1, péntek - Albin

Hírek

2015. Június 08. 07:13, hétfő | Külföld
Forrás: Kovács Andrea, az MTI tudósítója jelenti:

Ukrán válság - Felrobbant egy ukrán parti őrségi kishajója, sérültek

Ukrán válság - Felrobbant egy ukrán parti őrségi kishajója, sérültek

Felrobbant vasárnap az ukrán parti őrség egyik kishajója Donyeck megyében, az Azovi-tengerparton lévő Mariupol kikötővárosnál - közölte honlapján az ukrán határőrszolgálat.

A közlemény szerint a hajó épp csak kihajózott a kikötőből, amikor a detonáció nem messze a parttól bekövetkezett. Hét határőr katona tartózkodott a fedélzeten, közülük legalább ketten sérültek meg. A hajó jelentős mértékben megrongálódott. A robbanás oka egyelőre nem ismert, de a hatóságok valószínűsítik, hogy a kishajó aknára hajthatott.

Helyi belügyi forrásoktól az Ukrajinszka Pravda hírportál úgy értesült, hogy az őrhajó parancsnoka a robbanás közben eltűnt, őt még keresik a mentést végzők.

Olekszandr Motuzjanik, az ukrán elnöki hivatal hadműveleti ügyekben illetékes szóvivője közben vasárnapi kijevi sajtótájékoztatóján arról számolt be, hogy a az előző 24 órában egy ukrán katona sem esett el a kelet-ukrajnai harcok övezetében, viszont nyolcan különböző súlyú sérüléseket szenvedtek.

Elmondta, hogy a front mentén továbbra is feszült a helyzet, az oroszbarát szakadárok a legtöbb tüzérségi támadást Donyeck környékén hajtották végre a katonák állásai ellen, ahol 14-szer nyitottak tüzet 120, illetve 122 milliméter kaliberű, a minszki megállapodás által tiltott aknavetőkkel, Hranitne településnél pedig öt alkalommal Grad rakéta-sorozatvetővel.

A szóvivő szavai szerint a katonák a minszki megállapodásnak megfelelően csak akkor viszonozták a tüzet, ha életüket vagy civilek testi épségét veszélyeztették a szakadárok támadásai, a provokációkra nem reagáltak.

fotó:illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 29. 13:56, csütörtök | Külföld

Vlagyimir Putyin: a Nyugat külpolitikája nukleáris konfliktussal fenyeget

A Nyugat veszélyes külpolitikai lépései és a részéről elhangzó nyilatkozatok olyan konfliktussal fenyegetnek, amely nukleáris fegyverek bevetésével és a civilizáció elpusztításával járhat

2024. Február 28. 09:15, szerda | Külföld

Brit vezérkari főnök: a Nyugat nem áll a háború küszöbén Oroszországgal

Az elmúlt hetek rémületkeltő nyilatkozataival és szenzációhajhász szalagcímeivel ellentétben a Nyugat nem áll a háború küszöbén Oroszországgal - hangsúlyozta keddi beszédében a brit fegyveres erők vezérkari főnöke.

2024. Február 26. 06:00, hétfő | Külföld

Navalnij - Az ukrán hírszerzés szerint természetes halált halt az orosz ellenzéki politikus

Alekszej Navalnij orosz ellenzéki aktivista és politikus természetes halállal halt meg, az ukrán hírszerzés információi szerint trombózis miatt vesztette életét - közölte Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés vezetője.