Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2015. Július 12. 05:00, vasárnap | Külföld
Forrás: Varga Béla, az MTI tudósítója jelenti:

Ukrán válság – Lövöldözés Munkácson, többen meghaltak

Ukrán válság – Lövöldözés Munkácson, többen meghaltak

Ukrán válság – Lövöldözés volt Munkácson, többen meghaltak vagy megsebesültek

Tűzharc tört ki szombat délután Munkácson egy sportlétesítménynél a Jobboldali Szektor (PSZ) szélsőséges szervezet fegyveresei és az ukrán parlament egyik kárpátaljai képviselőjének emberei, valamint a helyszínre érkező rendőrök között, a lövöldözésben többen meghaltak, illetve megsebesültek – adták hírül kárpátaljai hírportálok.

A Mukachevo.net munkácsi hírportál legfrissebb beszámolója szerint a fegyveres összetűzés a Mihajlo Lanyo ellenzéki parlamenti képviselő családjának tulajdonában lévő Antaresz sportkomplexumnál kezdődött: a magát a PSZ tagjaiként megnevező, 17 fegyveresből álló csoport tagjai be akartak hatolni a létesítmény területére, de a honatya testőreinek ellenállásába ütköztek. A lövöldözésben megsebesült a sportkomplexum egyik őre. A helyszínre nagy erőkkel vonult ki rendőrség és az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU).

A hírportál szerint a konfliktus mintegy másfél óra elteltével a Munkács mellett elhaladó Csap-Kijev autóútra tevődött át. A PSZ fegyveresei és a rendőrök közötti heves tűzharcban kigyulladt és kiégett két rendőrségi autó. Találat ért több arra elhaladó személygépkocsit és egy közelben lévő autószalont. A tűzpárbaj után a fegyveresek a közeli erdőbe vonultak vissza. A rendőrség lezárta a Csap-Kijev autóutat és nagy erők bevonásával terrorellenes műveletbe kezdett a környéken.

A híroldal rendőrségi forrásra hivatkozva azt írta, hogy – a korábbi jelentésekkel ellentétben – a támadók nem foglalták el a Munkács bejáratánál lévő közlekedési rendőri poszt épületét. Az orgánumot a munkácsi járási központi kórházból arról tájékoztatták, hogy meghalt a PSZ egyik ott kezelt sebesült fegyverese.

A PSZ sajtószolgálata azt jelentette, hogy két tagja vesztette életét a tűzharcban, négy pedig megsebesült.

Rendőrségi jelentés szerint összesen kilenc sebesültje van a munkácsi konfliktusnak, köztük van a kommandós egység parancsnoka, akit egy ungvári kórházban kezelnek égési sérülésekkel.

Petro Porosenko ukrán elnök felszólította a rendvédelmi szervek vezetőit, hogy „fegyverezzék le és fogják el a Munkácson lövöldöző és békés lakosokat megölő bűnözőket”. Az államnak határozottan fel kell lépnie a banditizmus minden megnyilvánulásával szemben, bárhol legyenek is azok – közölte az államfő.

Címkék: lövöldözés, ukrán

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.