Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2019. Július 11. 14:03, csütörtök | Külföld
Forrás: mti

Útra kelt Kínából a világ legnagyobb polgári kórházhajója

Útra kelt Kínából a világ legnagyobb polgári kórházhajója

Afrika felé hajózik a világ legnagyobb, Kínában gyártott, polgári rendeltetésű kórházhajója - jelentette a China Daily című kínai pártlap csütörtökön.

A hajó, mely a Mercy Ships amerikai jótékonysági szervezet megrendelésére készült, az ingyenes gyógyászati ellátáshoz és az orvosi képzéshez járul majd hozzá Afrikában. A hajó július elején hagyta el az északkelet-kínai Tiencsin kikötőjét, és indult Afrika partjaihoz.

A 174,1 méter hosszú és 28,6 méter széles, 37 300 tonna vízkiszorítású, 12 emeletes, 277 szobás, 641 ágyas hajó akár 950 beteg befogadására alkalmas - közölte a jótékonysági szervezet.

A hajó megépítése két évet vett igénybe, tervezésénél a luxus tengerjárók építési szabványait vették figyelembe, a berendezés és a dekoráció pedig az európai mintákat követi.

A kínai gyártású kórházhajó a Mercy Ships első újonnan gyártott hajója, a tulajdonukban lévő többi három vízi járművet ugyanis használtan szerezték be és alakíttatták át. Az 1978-ban alapított szervezet hajóin eddig több mint 100 ezer műtétet végeztek el.

A kórházhajót készítő Tianjin Xingang hajógyártó és nehézipari vállalat elsősorban többfunkciós, konténer-, illetve ömlesztettáru-szállító, valamint luxushajók gyártásával foglalkozik, emellett nehézgépeket, tengeri mérnöki berendezéseket, szárazföldi acélszerkezeteket, kokszolóberendezéseket is készít.

Címkék: hajó, kína, kórház

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 04. 19:00, szombat | Külföld

38 éve robbant fel a csernobili atomerőmű

Az Ukrajnában zajló háború nukleáris létesítményeket veszélyeztet.

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez