Városlista
2023. június 7, szerda - Róbert

Hírek

2023. Március 25. 18:00, szombat | Életmód
Forrás: Plukkido

Útravaló applikáció, hogy a gyerek ne unatkozzon az autóban

Útravaló applikáció, hogy a gyerek ne unatkozzon az autóban

Digitális mesevilág: magyar fejlesztés, külföldi terjeszkedés

A játékos neveléssel foglalkozó Plukkido ingyenes meseszövő applikációja újabb mérföldkőhöz érkezett, már nem csak magyarul, hanem németül is mesél az utakon. A díjnyertes app tervezőinek célja, hogy újabb és újabb fejlesztésekkel még szerethetőbbé, ezzel együtt pedig még inkább gyerek- és szülőbaráttá tegyék az alkalmazás szerkezetét és tartalmait, hogy az egyre több élethelyzetben legyen elérhető a családok számára. Tavasszal ezért elindult a Manó Útinapló és a népszerű otthoni funkciók is átalakultak.

Új név, nemzetközi jelenlét
A korábban ÚtraManóként ismert applikáció a többnyelvű verzió elindulásával egy időben új nevet kapott, idén már Plukkido appként működik tovább. A célja azonban nem változott, továbbra is digitális eszközökkel, interaktívan, de képernyőztetés nélkül köti össze a gyerekeket a környezetükkel. A külföldi terjeszkedés mindemellett teret ad a felhasználói bázis növelésének és a Plukkido által fejlesztett módszer nemzetközi adaptálhatóságának tesztelését is biztosítja. Az applikáció német nyelvű verziója több mint 5 órányi hanganyaggal egyelőre az app utazós funkcióját foglalja magában, ami azt jelenti, hogy a manók útmenti látnivalókhoz kapcsolódó meséi autózás közben érhetőek el Ausztriában és a magyar autópályákon is.

Fejlesztésekkel a jövő felé
A német nyelvű mesélés elindításával a Plukkido app magyar verziója is több ponton megújult.
A jelenleg több mint 61 000 letöltéssel rendelkező alkalmazás kiegészült a Manó Útinaplóval és az otthoni funkciók is tovább bővültek. Táncsics Judit, a Plukkido ügyvezető-társalapítója így nyilatkozott az elmúlt időszakról: „A tavalyi évben számos új fejlesztéssel készültünk el az applikáción belül, elsősorban azért, hogy felkészüljünk az új tartalmak és új funkciók megjelenítésére. A német nyelvű mesélés fontos lépés volt az üzleti bővülés és a jövőbeli tervek megvalósításának szempontjából. A kapcsolódó technológiai fejlesztések pedig mind elősegítik, hogy a különleges mesevilágra épülő interaktív élmény egyre több területen (pl. turizmus, pedagógia, egészségügy, közlekedés, pihenés, stb.) színesíthesse és segíthesse a családok mindennapjait.”

Okostippek szülőknek a Manó Útinaplóban
A kisgyermekes szülők valós igényére válaszul idén tavasztól elérhető a Manó Útinapló, ami a legkülönbözőbb gyerekbarát helyszíneket listázza és mesébe foglalva kirándulási tippeket is ad a családoknak. Így a gyerekek a Plukkido-tól megszokott módon játékos formában ismerkedhetnek meg úticéljukkal akár már az indulás előtt. Az útinapló az utazós funkció kiegészítőjeként került be az alkalmazásba, a gyerekbarát úticélok listája pedig folyamatosan bővül.

Átalakult otthoni funkció: szabadulószoba manó módra
Az utazós újdonságok mellett idén az otthoni funkció is új köntöst kapott. A hanganyagok formájában elérhető népszerű otthoni küldetések és a rendszeresen érkező manóüzenetek szétváltak, így az otthoni kalandok külön utakon, egy áttekinthetőbb keretben folytatódhatnak tovább. Ráadásul a felhasználók már az első pillanattól kezdve válogathatnak a játékos kincskereső küldetések között, amiknek fő célja, hogy a gyerekek a képzeletvilág segítségével a megszokott otthoni környezetükben is varázslatos kalandokat éljenek át szüleikkel együtt, játékos módszerekkel, de a szülők anyagi megterhelése nélkül.

A családoknak szóló meseszövő applikációról bővebben a linkre kattintva.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 06. 14:39, kedd | Életmód

Íme a világ leghosszabb nyelvű kutyája

Egy hároméves labrador-németjuhász-keverék büszkélkedhet a leghosszabb nyelvvel rendelkező kutya címével a Guinness rekordok könyvének friss bejegyzése szerint.

2023. Június 06. 06:00, kedd | Életmód

Verskoncerttel indul a 43. Kaláka Fesztivál

2023. Június 05. 14:24, hétfő | Életmód

Megjelent a Budapest Bár új lemeze, a Tíz után

Tíz után címmel megjelent a Budapest Bár új stúdióalbuma. A tizenhat éve működő népszerű csapat július 5-én a Budapest Parkban mutatja be friss anyagát.

2023. Június 04. 17:00, vasárnap | Életmód

Így kerüld el a sportsérüléseket: tippek a reumatológustól

A nyár és a strandszezon közeledésével sokan veszik fel újra a ritmust, és kezdenek sportolni.