Városlista
2021. május 12, szerda - Pongrác

Hírek

2021. Április 12. 16:00, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Vádat emelnek a csornai rokonaitól telefonokat lopó férfi ellen

Vádat emelnek a csornai rokonaitól telefonokat lopó férfi ellen

A Csornai Rendőrkapitányság befejezte egy 24 éves soproni férfi ellen üzletszerűen elkövetett lopás bűntette miatt folytatott ügy vizsgálatát.

A nyomozás adatai szerint bejelentés érkezett 2019 december végén arról, hogy valaki egy csornai család három telefonját is ellopta. A nyomozók tanúként hallgatták ki a sértetteket, akik elmondták, hogy az este, amikor nyugovóra tértek otthonukban még mindegyikük készüléke megvolt, reggelre azonban már se a telefonokat, se a töltőiket nem találták. A nyomozóknak azt is elmondták, hogy náluk vendégeskedett egyikük rokona, egy 24 éves soproni fiatalember, akivel soha sem volt baj. Nem akarták őt gyanúsítani a lopásokkal, azonban furcsa volt számukra, hogy pont a mobilok eltűnésének napján, minden elköszönés nélkül távozott a fiatal a hajnali órákban a házukból.

A rendőrök a kapott információkat ellenőrizve megállapították, hogy a bűncselekmény feltételezett elkövetője mégiscsak a családnál vendégeskedő fiatal volt, aki az ellopott telefonokat időközben megpróbálta értékesíteni. A férfit a nyomozás során többször is gyanúsítottként hallgatták ki, végül a terhelő adatok alapján üzletszerűen elkövetett lopás bűntettével gyanúsították meg. A kihallgatásai során a soproni fiatalember vallomást nem tett, azonban a bűncselekmény elkövetését elismerte a nyomozóknak.

A Csornai Rendőrkapitányság az ügy vizsgálata során a szükséges eljárási cselekményeket végrehajtotta, és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal az illetékes járási ügyészségnek megküldte.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 12. 16:00, szerda | Helyi

Május 20-ig meghosszabbított üzemidővel működnek a NAV infovonalai

Telefonos ügyfélszolgálat az adóbevallás dömpingjében.

2021. Május 12. 13:36, szerda | Helyi

Közlekedik a család

A családi közlekedésbiztonsági vetélkedő fődíja egy ŠKODA KAMIQ

2021. Május 12. 09:00, szerda | Helyi

Már csak néhány napig módosítható a személyi jövedelemadó bevallás tervezete

Az szja-bevallási tervezetet mindenképpen érdemes átnézni, szükség esetén módosítani.

2021. Május 11. 16:00, kedd | Helyi

Két ismeretlen károkozót keresnek a rendőrök

A lakosság segítségét kérik.