Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2019. Június 27. 10:13, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Vádat emeltek a 6 és fél éves unokahúgát megölő férfi ellen

Vádat emeltek a 6 és fél éves unokahúgát megölő férfi ellen

Vádat emelt a Tolna Megyei Főügyészség az ellen a férfi ellen, aki bántalmazta, majd megölte hat és fél éves unokatestvérét márciusban Szekszárdon.

Az ügyészség az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta, az elkövetéskor 19 éves férfi és hat és fél éves unokatestvére közös udvarú ingatlanban lakott. A férfi március 8-án délután egy ígérettel elhívta magával a kislányt a közeli patak melletti töltéshez, ahol – szexuális indíttatásból – bántalmazni kezdte a védekezésre képtelen gyermeket.

A sértett több helyen megsérült, a vádlott egy térkővel többször a fejét is megütötte. A férfi ezután a még lélegző kislányt a patakba húzta, majd hazament.

A kiskorú a bántalmazás következtében meghalt.

Ismertették: a vádlott személyiségzavarban szenved, de a vádbeli cselekményt beszámítható állapotban követte el.

Az ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő férfi ellen aljas indokból, különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat, és fegyházban végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását kezdeményezte a Szekszárdi Törvényszéknél. Indítványozta továbbá, hogy kegyeleti és erkölcsi okból a nyilvánosságot zárják ki a tárgyalás egészéről – olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között:

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.