Városlista
2021. június 17, csütörtök - Laura

Hírek

2021. Február 04. 05:19, csütörtök | Kék hírek
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Vádat emeltek egy rendőrökre támadó férfi ellen

Vádat emeltek egy rendőrökre támadó férfi ellen

Hivatalos személy elleni erőszak miatt vádat emelt a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség egy férfi ellen, aki tavaly októberben szolgálatban lévő rendőrökre támadt

- közölte a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője szerdán az MTI-vel. A férfi testvérét és apját ugyancsak azzal gyanúsítják, hogy rendőrökre támadtak.

Keresztes Imre közleményében azt írta: a rendőrök egy tyúklopásról szóló bejelentés kivizsgálása miatt jelentek meg egy Hajdú-Bihar megyei ingatlannál, ahol a 30 éves, ittas férfi kiabálva több alkalommal bántalmazással, megöléssel fenyegette őket, kifogásolva az intézkedést. A rendőrök többször felszólították a vádlottat, hogy fejezze be agresszív magatartását, ő azonban mindkét kezét ütésre emelve a rendőrök irányába indult, tovább fenyegetőzve.

Ekkor az egyik rendőr a szolgálati kutyát vetette be a vádlottal szemben, aki - miután a kutya meglökte - ütésre emelt kézzel ismét a rendőr felé indult. A rendőrök végül testi kényszert alkalmazva megbilincselték férfit.

Az ügyészség a Berettyóújfalui Járásbíróságon emeltek vádat a letartóztatásban levő férfivel szemben.

A férfi testvérét és apját ugyancsak azzal gyanúsítják, hogy rendőrökre támadtak múlt szombaton. A rendőrök megpróbáltak felkutatni egy bűncselekménnyel kapcsolatba hozható Hajdú-Bihar megyei férfit. Mielőtt azonban az ingatlan bejáratához érkeztek volna, egy ittas férfi a közeledő rendőröket több alkalommal kiabálva megöléssel fenyegette, miközben egy mintegy 120 centiméter nyélhosszúságú kapát tartott a kezében.

A rendőrök többször felszólították a férfit, hogy tegye le a szerszámot és ne akadályozza az intézkedést, ám a férfihez csatlakozott a szintén ittas fia, akinél egy 20 centiméter pengehosszúságú kés volt.

A két férfi - továbbra is fenyegetőzve - megindult a rendőrök felé. A rendőrök figyelmeztették őket, hogy ha nem hagynak fel a magatartásukkal, lőfegyvert fognak használni velük szemben. A két férfi ennek ellenére még egy ideig támadóan közeledett a folyamatosan hátráló rendőrök felé. Végül többszöri, ismételt felszólítás után vetették csak alá magukat az intézkedésnek.

Az apa és fia tagadta a bűncselekmény elkövetését és a gyanúsítás közlése ellen mindketten panaszt jelentett be. A regionális nyomozó ügyészség mindkét férfi őrizetét elrendelte és indítványozta letartóztatásukat a Debreceni Járásbíróságon.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 17. 08:00, csütörtök | Kék hírek

Húsz év fegyházra ítéltek férfit, aki leszúrta élettársát

Különös visszaesőként elkövetett emberölés kísérlete miatt húsz év fegyházbüntetésre ítélte a bíróság azt a férfit, aki élettársára támadt 2020 januárjában - közölte a Fővárosi Törvényszék szerdán az MTI-vel.

2021. Június 16. 14:03, szerda | Kék hírek

Életet mentettek a rendőrök Ercsiben

Ercsiben a szomszédok egy idős férfihoz hívtak segítséget, aki napok óta nem adott életjelet magáról. A késedelem nélküli rendőri beavatkozás megmentette a beteg életét.

2021. Június 16. 07:00, szerda | Kék hírek

Elítéltek egy szerb kábítószercsempészt Szegeden

Nyolc és fél év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Törvényszék kedden első fokon egy szerb férfit, aki tavaly nyáron csaknem húsz kiló nagy tisztaságú heroint próbált Magyarországra becsempészni.

2021. Június 15. 13:01, kedd | Kék hírek

Fogadásból elkötöttek egy ladikot

Az acsai rendőrök előállították azt a három fiatalt, akik fogadásból elkötöttek egy Duna partra kikötött ladikot. Nem úszták meg. A rendőrök pedig hálás levelet kaptak a tulajdonostól.