Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Március 09. 10:16, csütörtök | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Vádemelési javaslat az ittas sofőr ellen

Vádemelési javaslat az ittas sofőr ellen

Ittasan balesetet okozott és elfutott a fertőszentmiklósi fiatal.

A Soproni Rendőrkapitányság egy 18 éves fertőszentmiklósi férfi ellen járművezetés ittas állapotban és segítségnyújtás elmulasztása bűntett, 28 éves társa ellen pedig járművezetés tiltott átengedése vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást.

A nyomozás adatai alapján a 28 éves férfi 2016. július 9-én a hajnali órákban Suzuki típusú gépkocsija vezetését átengedte az akkor még fiatalkorú és ittas másik gyanúsítottnak. Az autóval Fertőszentmiklós belterületén közlekedtek, amikor a Szerdahelyi utcában egy enyhén balra ívelő útkanyarulatban a vezető nem jól választotta meg a jármű sebességét, megcsúszott és a menetiránya szerinti bal oldalon álló betonoszlopnak ütközött. A balesetet követően a sofőr gépjárműből kiszállt és a helyszínről elfutott anélkül, hogy megbizonyosodott volna utasai állapotáról. Az ütközés következtében a két gyanúsított és egy fiatalkorú lány könnyű, egy nő pedig súlyos sérüléseket szenvedett.

A rendőrök az elmenekülő férfit lakóhelyén elfogták és mintavétel céljából előállították. Az igazságügyi orvosszakértői vélemény megállapította, hogy a sofőr ittas állapotban vezette a személyautót. A nyomozók a két helyi lakost gyanúsítottként hallgatták ki az ügyben, akik beismerték a bűncselekmények elkövetését.

A Soproni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya az eljárást befejezte és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal a Járási Ügyészségnek megküldte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 25. 09:00, csütörtök | Helyi

A megengedett sebesség duplájával ment a Speedmaraton megyei nyertese

Speedmarathon

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!

2024. Április 24. 13:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Szilban

Te Szedd!