Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2022. December 28. 15:40, szerda | Belföld
Forrás: Veszprém Megyei Rendőrség

Valaki fűrésszel belevágott egy 80 éves tölgyfa törzsébe a csopaki strand telületén

Valaki fűrésszel belevágott egy 80 éves tölgyfa törzsébe a csopaki strand telületén

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője 100 ezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki a csopaki strand területén lévő körülbelül 80 éves tölgyfát megrongáló elkövető azonosítása és elfogása érdekében.

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 19070/691/2022. bűnügyi számon rongálás vétség elkövetésének gyanúja miatt eljárást folytat ismeretlen tettes ellen, aki 2022. november 20-át megelőzően Csopakon, a strand területén álló, megközelítőleg 25 millió forint eszmei értékű tölgyfát megrongálta, mely cselekmény várhatóan annak kipusztulását eredményezi.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki az elkövetővel vagy a bűncselekményekkel kapcsolatban információval rendelkezik, tegyen bejelentést személyesen a Balatonfüredi Rendőrkapitányságon, illetve hívja a 87/482-288-as, vagy a díjmentes 112-es segélyhívó számot, tárcsázza az ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámát!

Az ügyben a Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörénél fogva a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó 100.000 forint nyomravezetői díjat tűzött ki. A díj összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, melyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és információit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője fenntartja. A díjkitűzés visszavonásának közzétételét követően a jelentkezés elkésett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 17. 08:00, szerda | Belföld

Maruzsa Zoltán: a tanévkezdésre minden iskolában ott lesznek a tankönyvek

A megrendelt tankönyvek gyártása a napokban fejeződik be a debreceni Alföldi Nyomdában, a tanévkezdésre minden iskolában ott lesznek a tankönyvek - közölte a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára sajtótájékoztatón kedden.

2024. Július 17. 07:59, szerda | Belföld

Megdőlt a nyári áramfogyasztási rekord hétfőn

Megdőlt az idei nyári, valamint a mindenkori nyári rendszerterhelési csúcs hétfőn - közölte a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. az MTI-vel kedden.

2024. Július 17. 07:53, szerda | Belföld

Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel tárgyalt Szijjártó Péter New Yorkban

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter orosz kollégájával, Szergej Lavrovval egyeztetett kedden New Yorkban, a találkozón szó volt az ukrajnai háborúról és a kétoldalú együttműködés kérdéseiről is.