Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2022. Június 24. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Változékony, de meleg idő várható a hétvégén

Változékony, de meleg idő várható a hétvégén

Sok napsütésre, de emellett záporokra és zivatarokra is készülni kell a hétvégén. Többségében így is 30 fok felett alakulnak a csúcsértékek - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Pénteken jellemzően napos idő várható, ugyanakkor a Dunántúlon kisebb körzetekben megnövekedhet a gomolyfelhőzet, elvétve kialakulhat zápor, zivatar. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 12 és 17 Celsius-fok között alakul, de a hidegre hajlamos helyeken hűvösebb, a városokban, vízpartokon enyhébb lehet a hajnal. Napközben 28-33 fokig melegszik a levegő.

Szombatra virradó éjjel az északnyugati, északi megyékben várható csapadék. Napközben a napsütés mellett már másutt is kialakulhat szórványosan zápor, zivatar - legkisebb eséllyel az ország északkeleti harmadában. A szél is megélénkül, néhol megerősödik. A minimumhőmérséklet általában 14 és 20, a maximumhőmérséklet többnyire 30 és 35, a záporos részeken 27 és 29 fok között valószínű.

Vasárnap sok napsütés várható, de helyenként továbbra is előfordulhat zápor, zivatar, valamivel nagyobb számban a délkeleti megyékben. Mérsékelt marad a légmozgás, de zivatarok környezetében megerősödhet a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 14 és 20, a csúcshőmérséklet 30 és 36 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére