Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. December 19. 09:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Vasárnap 11 ittas vezetőt szűrtek ki a rendőrök, közülük öten balesetet okoztak

Vasárnap 11 ittas vezetőt szűrtek ki a rendőrök, közülük öten balesetet okoztak

A rendőrség felhívja a figyelmet az alkoholfogyasztás veszélyeire.

Az egyenruhások december 17-én vármegyénk útjain összesen 692 alkoholszondás ellenőrzést végeztek, amelynek során kiugróan magas számban mutatott pozitív eredményt a műszer. Tizenegy sofőrt szűrtek ki a forgalomból, akik alkohol hatása alatt vezették autójukat. Közülük öten közlekedési balesetet okoztak.A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy akik ittasan vagy bódultan járművet vezetnek, elfogadhatatlan kockázatot vállalnak, és mások életét is veszélyeztetik!

Az egyenruhások kiemelt figyelmet fordítanak a közúti ellenőrzések során az ittas, illetve bódult vezetők kiszűrésére, mivel akik így vesznek részt a forgalomban, azok nagy kockázati tényezőt jelentenek a biztonságos közlekedés számára.

A Győr-Moson-Sopron vármegyei rendőrök az elmúlt napon tizenegy sofőrt szűrtek ki a forgalomból, akik alkohol hatása alatt vezették autójukat. Közülük öten közlekedési balesetet okoztak.

Az egyenruhások december 17-én vármegyénk útjain összesen 692 alkoholszondás ellenőrzést végeztek, amelynek során kiugróan magas számban mutatott pozitív eredményt a műszer. A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy akik ittasan vagy bódultan járművet vezetnek, elfogadhatatlan kockázatot vállalnak, és mások életét is veszélyeztetik!

Az egyenruhások kiemelt figyelmet fordítanak a közúti ellenőrzések során az ittas, illetve bódult vezetők kiszűrésére, mivel akik így vesznek részt a forgalomban, azok nagy kockázati tényezőt jelentenek a biztonságos közlekedés számára.

AGyőr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a sofőrök figyelmét, hogy már kismértékű alkoholfogyasztást követően is az alábbi veszélyhelyzetek léphetnek fel a vezetés során:

  • Aki alkohol fogyasztását követően ül volán mögé, annak szűkül a látótere, így nehezebben veszi észre a fontos ingereket. A látás megromlása általában nem tudatosul, ezért különösen veszélyes. Az ittas sofőr azt hiszi, hogy a látása tökéletes, és ennek megfelelően vezet.
  • A mozgásai pontatlanabbá válnak.Vezetés közben nagy szükség van a kéz- és lábmozgások pontos irányítására, összerendezésére. Alkohol hatása alatt a sofőrök nem érzékelik időben a jármű kismértékű, oldalirányú kitéréseit, a megfelelő kormánykorrekciót késve hajtják végre, ennek következtében a kocsit nem tudják egyenesen tartani az úton.
  • Alkohol hatására a döntési idő meghosszabbodik, a hibás döntések száma növekszik. Csökken a felelősségérzet és az önkontroll.
  • Nem árt tudni, hogy az alkoholfogyasztás következményeként egyes esetekben a rendőrök bevonhatják a gépjárművezetői engedélyt, illetve az ittas sofőr ellen akár büntetőeljárás is indulhat.

…hogy mindenki hazaérjen!

Címkék: ittas vezetés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 13:00, vasárnap | Helyi

A közlekedésbiztonsági vetélkedőn egy család egy új autót nyer

Közlekedik a család.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

Vegyszeres gyomirtás a Csorna-Pápa vasútvonalon

Felhívás

2024. Április 27. 19:00, szombat | Helyi

Magyarországon hetente egy nő hal meg kapcsolati erőszak miatt

Rengeteg téves sztereotípia kapcsolódik a családon belüli erőszakhoz.

2024. Április 27. 16:00, szombat | Helyi

Közzétették a csornai termálfürdő árlistáját

A termálfürdő június elsején nyit.