Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Április 26. 07:00, péntek | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőrfőkapitányság

Vasúti balesetek megelőzéséért

Vasúti balesetek megelőzéséért

Rendőrségi közlemény

Megyénkben az elmúlt héten történt két halálos kimenetelű vasúti baleset. Vitnyéden egy asszony személygépkocsijával, Mosonszolnokon egy férfi segédmotorkerékpárjával hajtott be a tilos jelzés ellenére a vasúti átjáróba. Vonatszerelvénnyel ütköztek.

A legtöbb vasúti átjáróban történt balesetnek figyelmetlenség az oka. A vezetés közben használt mobiltelefon az egyik gyakori probléma, amely a körültekintő közlekedéstől vonja el a sofőr figyelmét.
Meg kell említeni a napfény okozta észlelési problémákat is, amikor a fényjelző készülékre rávetülő erős napfény vakítja el a járművezetőt. Mégis, a balesetek elemzésének tapasztalatai azt mutatják, hogy a közlekedők körültekintés nélkül hajtanak be az átjárókba. A fényjelzőt nem veszik figyelembe, csak az előttük haladó járművet követve feltételezik, hogy a készülék nem ad tilos jelzést. Képesek haladásuk gyorsaságának érdekében még a vasúti síneken is megállni a feltorlódott forgalomban, ezzel figyelmen kívül hagyva a helyzet „életveszélyes” jellegét.
Előfordult olyan eset, mikor a kétpályás átjárón áthaladó járművezető az egyik irányban elhaladó szerelvényt követően, a tilos jelzés ellenére hajtott be az átjáróba. A másik irányból érkező vonattal ütközött.
A rendőrség kéri a közlekedőket, hogy vasúti átjáróba csak akkor haladjanak be, ha minden kétséget kizáróan meggyőződtek arról, hogy nem áll fenn veszély.

Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság


Címkék: rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:00, vasárnap | Helyi

Elkaszált élővilág, elkaszált jövő!

Színesítsük a kertünket háborítatlan védett természeti területekkel!

2024. Április 28. 16:00, vasárnap | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2024. Április 28. 13:00, vasárnap | Helyi

A közlekedésbiztonsági vetélkedőn egy család egy új autót nyer

Közlekedik a család.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

Vegyszeres gyomirtás a Csorna-Pápa vasútvonalon

Felhívás