Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. Január 08. 07:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Vasúti pályán hagyta gépjárművét

Vasúti pályán hagyta gépjárművét

Vádat emeltek az ittas sofőrrel szemben.

A Győri Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya lezárta annak a férfinek az ügyét, aki gépjárművét a vasúti sínpályán hátrahagyta, melynek egy vonat ütközött.

A vizsgálat adatai alapján a gyanúsított 2014. július 31-én hajnali fél három körül az 1-es számú főút felől Ikrény irányába közlekedett Opel típusú személygépkocsijával. A 84125-ös úton haladva, a 0+830 kilométer szelvényében található közút-vasút szintbeli kereszteződésében relatív gyorshajtásának betudhatóan a nedves úttesten elvesztette irányítását járműve felett és az útátjáró „strail” lapján a sínkoronára csúszott át a Budapest felé haladó irányban.

A gépkocsi felfeküdt a sínpárra és lehajtani arról már nem tudott. A sofőr ekkor az autóból kiszállt, és azt hátrahagyta. Pár perc múlva Hegyeshalom felől egy vasúi szerelvény érkezett, aminek mozdonya vészfékezve a járműnek ütközött, melyet maga előtt tolta 500 méteren keresztül.

A közlekedési balesetben személyi sérülés nem történt.

Az ütközés időpontjában a gépkocsivezető a helyszínről eltávozott, majd visszatért. A férfivel szemben alkoholfogyasztás gyanúja merült fel, ezért az egyenruhások mintavételre előállították.

A Győri Rendőrkapitányság az 55 éves ikrényi lakos ellen vasút közlekedés biztonsága elleni gondatlanságból elkövetett vétség és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte, és az iratokat vádemelési javaslattal a Járási Ügyészségnek megküldte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:00, péntek | Helyi

Vadász nyári tábor gyerekeknek

Két turnusra lehet jelentkezni.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi és május elsejei programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 26. 09:00, péntek | Helyi

A Castrum 9 versenyzője 7 érmet hozott haza a Diákolimpiáról

56 klub 612 versenyzője küzdött.

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.