Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Március 11. 08:55, szombat | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Védd magad és másokat!

Védd magad és másokat!

Fiatalok, jelentkezzetek a katasztrófavédelmi versenyre!

Idén huszonötödször hirdetik meg a felmenő rendszerű országos katasztrófavédelmi ifjúsági versenyt. Az 5-13. évfolyamos diákok két korcsoportban, négyfős csapatokban indulnak el az országos elsőségért, a végső döntőt hagyományosan a tűzoltó-rendőr napi rendezvényen tartják majd.
Az ifjúsági versenyt a Magyar Polgári Védelmi Szövetség a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal, a Magyar Tűzoltószövetséggel, az Országos Polgárőrszövetség, a Rádiós Segélyhívó és infokommunikációs Országos Egyesülettel, a Magyar Vöröskereszttel és más szakmai szervezetekkel együttműködésben hirdeti meg.

Az általános és középiskolás kategóriában induló csapatok saját korcsoportjuknak megfelelően, játékos formában – elméletben és gyakorlatban – bizonyítják, mi mindent tanultak a tanév során a veszélyhelyzetekről, mennyire jártasak saját maguk és mások mentésében. A helyi fordulók legjobbjai jutnak a területi versenyre, az ezeken elsőként végzők képviselik megyéjüket az országos rendőr- és tűzoltónap központi rendezvényének keretén belül lebonyolítandó országos döntőn.

A rábaközi csapatok versenye:

Kapuvár Katasztrófavédelmi Kirendeltség: március 22.

A győri katasztrófavédelmi kirendeltség helyi versenye és a megyei verseny a tavalyi évhez hasonlóan együtt lesz, április első felében.

A csapatok a helyi szintű versenyekre az illetékes katasztrófavédelmi kirendeltségeken, az általuk megjelölt határidőig jelentkezhetnek. A versenyen történő részvétel érdekében, valamint a helyi szintű verseny pontos időpontjával kapcsolatosan vegyék fel a kapcsolatot a helyileg illetékes katasztrófavédelmi kirendeltséggel!

A verseny alapot teremt az önmentési készség kialakításához és a biztonság komplex értelmezéséhez, ezzel hozzájárul a közvetlen közösség biztonságának javításához.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!

2024. Április 24. 13:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Szilban

Te Szedd!

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

Főzőverseny felhívás a Kónyi Bikafesztiválra

Főzőcsapatok jelentkezhetnek.

2024. Április 23. 16:00, kedd | Helyi

Eldőlt, hogy ki készítette tavaly a legjobb bort a Csornai Járásban

XI. Bágyogszováti Borverseny eredményei