Városlista
2022. augusztus 20, szombat - István

Hírek

2020. Október 20. 16:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Védelmi gyakorlatot tartottak Mihályiban

Védelmi gyakorlatot tartottak Mihályiban

Nagy nyomású szén-dioxid került a szabadba.

Október 19-én a Mihályi Önkormányzat a jogszabályban rögzített kötelmeinek eleget téve a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Kapuvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség, a Kapuvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság a Csornai Katasztrófavédelmi Örs és Kisfalud Önkormányzata közreműködésével külső vészhelyzeti terv gyakorlatot tartott a településen.

A gyakorlat feltételezése szerint, két dolgozó karbantartási munkálatokat végzett a Linde Gáz Magyarország Zrt. Gázfogadó állomásán, ahol a tartály csapbekötésének egy pontján anyagfáradás miatt palást felhasadás történt. Ennek következtében a nagy nyomású szén-dioxid a szabadba került, ami így esetlegesen Mihályi és Kisfalud települések lakosságát is veszélyezteti.

Mihályi polgármestere a káresemény kezelésére a Faluházban irányító törzset alakított, riasztotta a köteles polgári védelmi szervezetet, amely értesítette a lakosságot. Felvette a kapcsolatot a szomszédos Kisfalud település polgármesterével is, aki a kapott információk alapján ugyancsak aktivizálta a köteles polgári védelmi szervezetét és végrehajtották a lakosság tájékoztatását. A törzs tartotta a kapcsolatot a beavatkozó szervekkel és ügyeleteikkel, továbbá gyűjtötte a szükséges információkat. A települések tájékoztatták a lakosságot a várható feladatokról, és előkészítették a lakossági befogadó helyeket.

A feltételezett káreseményt a kapuvári és csornai hivatásos tűzoltók felszámolták, a veszélyeztetés megszűnt. A gyakorlatot a kapuvári kirendeltség-vezető is megtekintette és értékelte.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 19. 16:00, péntek | Helyi

Hullámzó hidegfront érkezik heves zivatarokkal és felhőszakadással

Az időjárási helyzet függvényében a piros riasztási fokozat kiadása sem zárható ki.

2022. Augusztus 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2022. Augusztus 19. 09:36, péntek | Helyi

Jubileumi matricák a GYSEV FLIRT motorvonataiban

A GYSEV alapításának 150 éves évfordulója alkalmából újabb meglepetés várja az utazóközönséget - 6 db FLIRT motorvonat belső matricákat kapott.

2022. Augusztus 18. 16:20, csütörtök | Helyi

A helyközi autóbuszok közlekedési rendje az államalapítás ünnepi időszakában

Menetrendi tájékoztató