Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. November 06. 12:50, vasárnap | Belföld
Forrás: Rendőrség

Védje értékeit, érezze biztonságban hétvégi házát, nyaralóját!

Védje értékeit, érezze biztonságban hétvégi házát, nyaralóját!

Az őszi hónapokban már egyre kevesebbet tartózkodnak a tulajdonosok a hétvégi házakban, üdülők területén, ezért a rendőrség az alábbiakat tanácsolja, hogy értékeit biztonságban tudhassa.

Fogadja meg a rendőrség tanácsait:

- A hosszabb időre felügyelet nélkül maradó hétvégi házakban lehetőleg ne tároljon a szükségesnél nagyobb értékeket! Amennyiben mégis így tesz, kérjük, gondoskodjon a védelmükről, illetve készítsen értékleltárt, amely a nyomozó hatóság munkáját szükség esetén elősegítheti!

- A nyaraló bejárati ajtajára is érdemes korszerű zárat felszereltetni. Az ajtó anyaga legyen masszív, fém vagy tömör fa.

- Fontos, hogy a hátsó ajtók, garázsajtók is kellően biztonságosak legyenek!

- Az ablakokat is lássák el megfelelő védelmi eszközökkel. Ne feledje, a szúnyogháló nem véd a betörés ellen!

- Anyagi lehetőségeikhez és értékeikhez mérten alkalmazzon elektronikai védelmi rendszert! Ne a biztonságon spórojon, hiszen a tapasztalatok szerint egy esetleges betörés okozta kár gyakran többszörösöse lehet a megfelelő védelmi rendszer beszerzési és felszerelési költéségének!

- Javasoljuk, hogy rendszeresen látogassanak el a hétvégi házukhoz, vagy ha hosszabb ideig nem keresik fel, kérjék meg a szomszédokat, hogy az Ön birtokára is figyeljenek!

- Amennyiben gyanús személyek, vagy idegen gépkocsik mozgását észlelik, haladéktalanul jelezzék a rendőrségre! Kérjük, hogy Önök is fordítsanak figyelmet lakókörnyezetükre, és a szomszédok biztonságára, értékeinek védelmére!

- Amikor hazaindulnak, ne felejtsék el becsukni az 🪟ablakokat, bezárni a bejárati és a terasz ajtót sem. Amennyiben rendelkeznek elektronikus riasztó rendszerrel, mindenképpen aktiválják!

- Amennyiben az ingatlanon van szerszámtároló, és az egy egyszerűbb építmény, kérjük, ne tartson benne értékesebb szerszámokat vagy kisgépeket!

- Amennyiben mégis hívatlan vendég járt a házban, akkor haladéktalanul értesítse arendőrséget és ne változtassa meg a helyszínt!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.