Városlista
2023. június 9, péntek - Félix

Hírek

2022. Április 07. 09:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Védje kerékpárját a lopás ellen!

Védje kerékpárját a lopás ellen!

Hogy ott is maradjon, ahol hagytuk – készüljünk fel a bringázásra!

Sokan vannak, akik a kerékpárt nem csak a szabadnapokon veszik elő, de azzal közlekednek munkába, iskolába vagy a boltba. A biciklizés a városi közlekedés leggyorsabb módja, a városi, kertvárosi forgalomban hamar és rövidebb úton elérhetjük a célunkat. Környezetbarát, nem szennyezi a levegőt, így amellett, hogy sportolunk is, javul környezetünk állapota, csökken a légszennyezés és a zajszennyezés.

Az utazást rugalmasabbá és gyorsabbá teheti, ráadásul könnyebb vele parkolni is, de ne feledkezzen el a megfelelő védelemről! Kérjük, fogadják meg a rendőrség jótanácsait:

Egy pillanatra se hagyja magára lezáratlanul a bringáját! A „csak egy percre ugrom be a boltba” nem biztonságos megoldás, lezáratlan bringát eltolni szintén csak egy perc!
Ne hagyjon mozdítható értéket a kerékpáron! Vigye magával a lámpát, kulacsot, pumpát, vagy egyéb könnyen elvihető tartozékot, mert az is érték.
Kizárólag jó minőségű, erős zárat használjon!
Általános szabály: lakatra a kerékpár értékének kb. 10%-át költsük.
Merev anyagú, edzett acélból készült lakatokat érdemes vásárolni – U-lakatot vagy acélszemes láncot. A hajlékony acélsodronyokat és gerinclakatokat vastagságtól függetlenül könnyen elcsípik.

Parkoláshoz válasszon egy jól látható, forgalmas helyet ahol akár kamera is van!
A gyalogosok és a kamera elrettentő hatású lehet a tolvajokkal szemben.

Tegye más bringák mellé a biciklit!
A legoptimálisabb hely egy biciklitároló. A kerékpárok sokasága miatt a tolvajnak kevesebb helye lesz és nehezebben használhatja szerszámait. Végül, más kétkerekűvel közlekedők könnyen megzavarhatják a tolvajokat, ha éppen a bringájukért mennek.

Csak fix tárgyhoz lakatoljon!
Ne kösse a biciklit kivágható fához vagy felemelhető oszlophoz.

A lakattal a kerékpár vázát is rögzítse, ne csak a kereket! Hátsó kerékre speciális kerékzár is szerelhető.
Ha biztosra szeretne menni, használjon dupla lakatot. Egy patkózárat, ami teljesen lezárja a hátsó kereket, illetve egy láncot amivel tárgyhoz rögzítheti a kerékpárt.

Próbáljon a földtől távol lakatolni!
Ha a földhöz közel van a lakat a tolvaj sokkal könnyebben átvághatja azt egy erővágóval, mert így annak egyik végét a földhöz rögzítve a teljes súlyával nyomhatja le a másikat.

Töltse ki a lakatot!
Ha túl sok hely van egy U lakat belsejében, azt könnyen szétfeszíthetik, ezért fontos hogy minél kevesebb hely legyen a lakat belsejében.

Meglepő módon az eltulajdonított kerékpárok több mint a felét nem a nyílt utcán lovasítják meg, hanem garázsokból, pincékből, lépcsőházakból, társasházi lakások belső udvaráról.
+1 tipp Házon belül is tárolja lezárva kerékpárját!

A lezárt folyosó, udvar sem jelent különösebb akadályt a tolvajnak, sőt, a zárt tér számos előnyt jelent. Kevésbé kell tartani az elkövetőnek a forgalomtól, itt rejtve dolgozhat, és lehetősége nyílik arra, hogy több, nagyobb szerszámot is igénybe vehet. Zárható kerékpártárolóban, pincén belül is lakatolja le a kerékpárt.
A biztonságos közlekedés érdekében jó tanácsaink mellett vegye figyelembe a közúti közlekedésben részt vevő kerékpárra vonatkozó üzemeltetési műszaki feltételeket!

Címkék: kerékpár, lopás

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 08. 19:00, csütörtök | Helyi

Jelentősen nő jövőre az üzemanyagok, a dohánytermékek és az alkohol jövedéki adója

Benyújtotta a kormány a jövőévi adótörvényeket.

2023. Június 08. 16:00, csütörtök | Helyi

Több vonalon is vonatpótló buszok járnak a jövő héten

Vágányzári menetrend 2023.06.11-től 06.16-ig a Győr – Sopron vasútvonalon, valamint a Csorna – Szombathely vonalszakaszon

2023. Június 08. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A Szuperinfó Csorna-Kapuvár legfrissebb lapszámából

2023. Június 08. 09:00, csütörtök | Helyi

Telefont, bankkártyát, készpénzt lopott egy hotelben

A nyomozók az állampolgárok együttműködését kérik az ismeretlen férfi azonosításához.