Városlista
2023. március 20, hétfő - Klaudia, Alexandra

Hírek

2014. Július 22. 20:09, kedd | Belföld

Vége a kamatvágásnak

Vége a kamatvágásnak

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) befejezte a 2 év óta tartó kamatcsökkentési ciklusát, és a mai 20 bázispontos vágás után legalább 2015 végéig 2,1 százalékon szeretné tartani az alapkamatot.

Mindezt Matolcsy György jegybankelnök közölte a Monetáris Tanács ülése után egy rendkívüli sajtótájékoztatón. A forint árfolyama kissé kilengett, de végül 309 alá erősödött az euróval szemben.

Matolcsy György az MNB kamatdöntő ülése után azt mondta, hogy az elmúlt 2 évi folyamatos kamatcsökkentési ciklussal az alapkamat elért arra a szintre, ami mind az inflációs célkövetés logikája, mind a reálgazdasági élénkítés szempontjából megfelelő.

A Nemzeti Bank elnöke azt is mondta, hogy tartósan alacsony kamatlábra rendezkedtek be, ami azt jelenti, hogy szándékaik szerint legalább 2015 végéig szeretnék a 2,1 százalékos alapkamatot szinten tartani. A jegybankelnök azt hangsúlyozta, hogy a középtávú, 3 százalékos inflációs célt szem előtt tartják, és ha kell, nem zárkóznak el attól, hogy változtassanak a kamaton.

A Monetáris Tanács ma sem volt egységes a kamatdöntésnél, de a testület abban érdekelt, hogy a 4 százalék feletti GDP-növekedést és a 4 százalék alatti munkanélküliségi rátát célzó kormányzati gazdaságpolitikát támogassa.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 20. 12:13, hétfő | Belföld

Átalakul a hulladékgazdálkodás Magyarországon július elsejétől

Számos feladat hárul az érintett vállalkozásokra a kiterjesztett gyártói felelősségi rendszerről szóló közelmúltban megjelent rendelet szerint - hívta fel a figyelmet az EY az MTI-nek hétfőn küldött közleményében.

2023. Március 20. 12:11, hétfő | Belföld

NAV: hárommilliárdos áfacsalás miatt hallgattak ki húsz embert

2023. Március 20. 06:50, hétfő | Belföld

Ma délutántól újra teljes vonalán jár a 3-as metró

Öt és fél éve tartó felújítás után hétfő délutántól hétköznaponként újra a teljes vonalon, Kőbánya-Kispest és Újpest-központ között jár a 3-as metró.

2023. Március 20. 06:44, hétfő | Belföld

Folytatódik a napos, tavaszias idő a héten

Napos, tavaszias idő várható a jövő héten: folytatódik a felmelegedés, megszűnnek a hajnali fagyok és pénteken akár 22 Celsius-fok is lehet a legmelegebb órákban.