Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2024. Március 31. 13:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Pannon-Víz Zrt

Végezzük el a tavaszi vizes karbantartási feladatokat!

Végezzük el a tavaszi vizes karbantartási feladatokat!

Az elfagyott vízmérő pótlásának költsége is a tulajdonost terheli.

A vízmérő akna karbantartása, tisztítása jogszabályi előírás alapján a felhasználó feladata. A melegedő időjárás beköszöntével vegyék le a téli szigeteléseket az aknáról, majd jól szellőztessék át, hiszen a szigetelés alatt a csövek és az elzárók sokkal erősebben rozsdásodnak, és ez csőtöréshez, műszaki hibákhoz vezethet.

Abban az esetben, ha megfelelően gondoskodtunk vízmérőnk téliesítéséről, akkor mérőnk nagy valószínűséggel átvészelte a telet. Amennyiben ezt elmulasztottuk, akkor fennállhat a vízóra elfagyásának veszélye. Ilyenkor a mérő szilánkos, repedt üvege hívja fel figyelmünket a vízóra elfagyására. Mivel a vízmérő fagyvédelme a tulajdonos feladata, így az elfagyott vízmérő pótlásának költsége is a tulajdonost terheli.

Amennyiben a tavaszi vízmérő ellenőrzésnél elfagyást tapasztal, keresse fel a Pannon-Víz ügyfélszolgálatát, ahol a fagyott mérőcsere díjának befizetése után egyeztetheti a mérőcsere időpontját.

Ha az aknában mindent rendben találtunk, érdemes az ingatlan belső csőrendszerét is ellenőrizni. A fagyveszélynek leginkább a fűtetlen, télen nem használt ingatlanok vannak kitéve. Ezeknél az épületeknél nyissuk vissza az elzárt főcsapot, és az épületen belül vizsgáljuk meg, hogy elzárt vízvételi helyek esetén a vízmérőnk mutat-e fogyasztást. Amennyiben nem tapasztalunk mozgást, akkor minden rendben van, viszont, ha pörgést tapasztalunk a mérőn, akkor célszerű mielőbb szerelőhöz fordulni, mert ilyenkor „szökik a víz” a rendszerből. Ebben az esetben tartsuk zárva az aknában lévő főcsapot a javításig.

Az ellenőrzés során érdemes a vízóra állását feljegyezni, és az utolsó elszámoló számlában feltüntetett állással összehasonlítani. Amennyiben jelentős eltérést tapasztalnak, számlázással kapcsolatos információt telefonos és személyes ügyfélszolgálaton kaphatnak a felhasználók.

Fogyasztás előtt célszerű a télre elzárt csapokat alaposan kifolyatni, hogy eltávolítsuk a bekötővezetékben lévő állott, pangó vizet.

Vízmérőnk és vezetékeink élettartamának megóvása érdekében végezzük el a tavaszi teendőket, és élvezzük a gondtalan vízfogyasztás örömét!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:00, kedd | Helyi

Eldőlt, hogy ki készítette tavaly a legjobb bort a Csornai Járásban

XI. Bágyogszováti Borverseny eredményei

2024. Április 23. 13:00, kedd | Helyi

Nevező csapatokat várnak a szili majális focikupájára

III. Mesevár Kupa

2024. Április 23. 09:00, kedd | Helyi

Átadták a Csornai Járásbíróság felújított épületét

Az épületben 1928 és 1976 között már működött bíróság.

2024. Április 22. 16:00, hétfő | Helyi

Az elmúlt héten 63 eseményhez vonultak a megyei hivatásos tűzoltó egységek

A 16. héten történt.