Városlista
2024. április 13, szombat - Ida

Hírek

2023. Április 22. 09:00, szombat | Helyi
Forrás: Pannon-Víz Zrt

Végezzük el a vízmérő akna karbantartási teendőket tavasszal is!

Végezzük el a vízmérő akna karbantartási teendőket tavasszal is!

A vízmérő akna karbantartása, tisztítása rendeleti előírás alapján a felhasználó feladata.

A fagyok elmúltával itt az ideje, hogy eltávolítsuk aknás vízmérőnkről a téli szigetelést, és elvégezzük mérőnk ellenőrzését.

A vízmérő akna karbantartása, tisztítása rendeleti előírás alapján a felhasználó feladata. A jó idő beköszöntével vegyük le a téli szigeteléseket az aknáról, majd jól szellőztessük át, hiszen a szigetelés alatt a csövek és az elzárók sokkal erősebben rozsdásodnak, és ez csőtöréshez, műszaki hibákhoz vezethet.

Abban az esetben, ha megfelelően gondoskodtunk vízmérőnk téliesítéséről, akkor mérőnk nagy valószínűséggel átvészelte a telet. Amennyiben ezt elmulasztottuk, akkor fennállhat a vízóra elfagyásának veszélye. Ilyenkor a mérő szilánkos, repedt üvege hívja fel figyelmünket a vízóra elfagyására. A fagyveszélynek leginkább a fűtetlen, télen nem használt ingatlanok vannak kitéve. Mivel a vízmérő fagyvédelme a tulajdonos feladata, így az elfagyott vízmérő pótlásának költsége is a tulajdonost terheli.

Amennyiben a tavaszi vízmérő ellenőrzésnél elfagyást tapasztal, keresse fel a Pannon-Víz ügyfélszolgálatainak valamelyikét, ahol a fagyott mérőcsere díjának befizetése után egyeztetheti a mérőcsere időpontját.

Ha a vízaknában mindent rendben találtunk, érdemes az ingatlan belső csőrendszerét is ellenőrizni. Ezt megtehetjük úgy, hogy visszanyitjuk az elzárt főcsapot, és az épületen belül megvizsgáljuk, hogy elzárt vízvételi helyek esetén a vízmérőnk mutat-e fogyasztást. Amennyiben nem tapasztalunk mozgást, akkor minden rendben van, viszont, ha pörgést tapasztalunk a mérőn, akkor célszerű mielőbb szerelőhöz fordulni, mert ilyenkor „szökik a víz” a rendszerből. Ebben az esetben tartsuk zárva az aknában lévő főcsapot a javításig.

Az ellenőrzés során érdemes a vízóra állását feljegyezni, és az utolsó elszámoló számlában feltüntetett állással összehasonlítani. Amennyiben jelentős eltérést tapasztalnak, számlázással kapcsolatos információt telefonos és személyes ügyfélszolgálaton kaphatnak a felhasználók.

Mindezeken túl érdemes fogyasztás előtt a télre elzárt csapot alaposan kifolyatni, hogy eltávolítsuk a bekötővezetékben lévő állott, pangó vizet.

Vízmérőnk és vezetékeink élettartamának megóvása érdekében végezzük el a tavaszi teendőket, és élvezzük a gondtalan vízfogyasztás örömét!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 12. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés nem biztosított vasúti átjáróban, ahol még fénysorompó sincs

Figyelemfelhívó videóval.

2024. Április 12. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 12. 09:00, péntek | Helyi

Az STKH kihelyezett ügyfélszolgálata Kapuváron

Milyen szolgáltatások érhetők el és mikor, mik a szükséges dokumentumok?

2024. Április 11. 16:00, csütörtök | Helyi

Barbacson is az önkormányzat üzemelteti a postát

Nyitvatartás a cikkben