Városlista
2023. október 4, szerda - Ferenc

Hírek

2015. Április 16. 18:32, csütörtök | Belföld
Forrás: onlinejogsebesz.hu

Végrendelkezés ügyvédnél – jogász válaszol

Végrendelkezés ügyvédnél – jogász válaszol

Amennyiben ügyvédnél végrendeletet készíttetek, abból hány példány készül, illetve kik kapnak belőle?

Kérdés:
Tisztelt Jogsebész!
Amennyiben ügyvédnél végrendeletet készíttetek, abból hány példány készül, illetve kik kapnak belőle? Előre is köszönöm a választ!

Válasz:
Tisztelt Kérdező!
Semmi sem korlátozza a végrendeletek számát, és arra sincs szabály, hogy kik kapják, kiknek kell megküldeni. Én általában egy eredeti példányt juttatok a végrendelkezőnek, kap a végrendeleti örökös is, továbbá egy eredeti okirat marad az ügyvédnél nem selejtezhető iratként. Mivel a szerződés szabadság általános elve kiterjed az egyoldalú nyilatkozattételi szabadságra is, korlátlan számban készíthető ilyen irat /a másolat semmire sem jó/.

A problémára nem kizárólag az általunk megírt válasz lehet a követendő példa, elképzelhető, hogy létezik más megoldás, a kérdés más nézőpontból való megközelítése.

A fenti témáról további kérdéseket olvashat, illetve kérdéseket tehet fel oldalunkon a www.onlinejogsebesz.hu weboldalon.
Ne feledje, joga van kérdezni!
Tisztelettel:

dr. Matúz György ügyvéd
onlinejogsebesz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2023. Október 04. 07:10, szerda | Belföld

GFM: az Európai Unió jóváhagyta a Dunaferr tulajdonosváltását

Jó úton halad a Dunaferr megmentése, az Európai Unió jóváhagyta a Dunaferr tulajdonosváltását - közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) kedden az MTI-vel.