Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Július 24. 13:00, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Vélhetően a sofőr ittassága miatt lesodródott az útról, és a tetejére borulva állt meg egy autó Szanynál

Vélhetően a sofőr ittassága miatt lesodródott az útról, és a tetejére borulva állt meg egy autó Szanynál

A megyében elmúlt hétvégén 6 személyi sérüléssel, és 20 anyagi kárral végződő közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Az elmúlt három napon a sérüléses balesetek legfőbb oka a nem megfelelő követési távolság megválasztása, és az elsőbbségi szabályok be nem tartása volt. Két esetben az ittas vezetés is hozzájárult a balesetek bekövetkeztéhez.

Az 1-es számú főúton 2023. július 22-én 17 óra 10 perc körüli időben történt közlekedési balesetben egy 46 éves férfi személygépkocsijával – ismeretlen okok miatt – áttért a bal oldali forgalmi sávba, és egy 62 éves motorkerékpárral közlekedő férfit gázolt el. A motorost a mentők súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba.

A 86-os főúton, Szilsárkány felől Szany irányába közlekedett személygépkocsijával egy 55 éves malomsoki lakos 2023. július 23-án éjfél körül. Haladása során – feltehetően ittasságából adódóan – elveszítette uralmát járműve felett, először a vízelvezető árokba csapódott, majd a tetejére borulva egy mezőgazdasági területen állt meg. A sofőrt a mentőszolgálat munkatársai súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság a balesetek elkerülése érdekében felhívja a gépjárművezetők figyelmét arra,hogy a megnövekedett forgalomban a lassúbb haladás mellett legfontosabb a követési távolság megtartása. A biztonságos közlekedés érdekében az Önök előtt haladó járműtől mindig olyan távolságot tartsanak, hogy annak hirtelen fékezése esetén is meg tudjanak állni. A szakértők azt tanácsolják, hogy a mindenkori követési távolság legalább akkora legyen, mint amit az adott sebességgel haladva az Önök által vezetett jármű két másodperc alatt megtesz.

…hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 19:00, szombat | Helyi

Magyarországon hetente egy nő hal meg kapcsolati erőszak miatt

Rengeteg téves sztereotípia kapcsolódik a családon belüli erőszakhoz.

2024. Április 27. 16:00, szombat | Helyi

Közzétették a csornai termálfürdő árlistáját

A termálfürdő június elsején nyit.

2024. Április 27. 13:00, szombat | Helyi

Idén is várják a gyerekeket a tűzoltótáborba

Ott a helyed, ha szeretnéd megismerni a tűzoltók munkáját és felszereléseit!

2024. Április 27. 09:00, szombat | Helyi

Egy győri nőnek 48 millió forintja bánta a hiszékenységét

Megint az AnyDesk alkalmazás! Az elkövetők most banki alkalmazottnak, majd rendőrnek adták ki magukat.