Városlista
2022. augusztus 19, péntek - Huba

Hírek

2012. Május 26. 14:09, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress

Vérrög elleni gyógyszer segíthet a stroke-os betegeken

Vérrög elleni gyógyszer segíthet a stroke-os betegeken

A stroke áldozatainak felépülését jelentősen segítheti, ha egy, a vérrög megóvására alkalmazott új gyógyszert kapnak - állítják skót kutatók.

Az Edinburgh-i Egyetem kutatói háromezer páciensen tesztelték az új, kísérleti fázisban lévő vérrögoldó gyógyszert a stroke kezelésének tekintetében.

A kutatók megállapították, hogy mind az ezer páciensnek – akiket kezeltek a szerrel a stroke-ot követő három órán belül – nyolcvanszor nagyobb volt az esélye a túlélésre és a további segítség nélküli életre, mint azoknak, akik nem kaptak gyógyszert.

Ugyanakkor vigyázni kell, mert bizonyos esetekben a halálozási arányt is növelheti a szer a kezelést követő egy héten belül, mert a gyógyszer másodlagos agyi vérzést okozhat.

Ezért a kutatók most arra szeretnének rájönni, hogy miért okoz vérzést bizonyos esetekben a szer. Így megtalálhatják annak leghatékonyabb kezelési használatát - írja a Fox News.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 19. 11:55, péntek | Belföld

Elfogták a kerepesi önkielégítőt, Nógrádig követték

Nógrád megyéig követték a szeméremsértéssel gyanúsítható férfi nyomait a gödöllői rendőrök. Elfogták, kihallgatták, kezdeményezik bíróság elé állítását.

2022. Augusztus 19. 11:02, péntek | Belföld

Nyomozás indult a pécsi bozóttűz ügyében, három ház leégett

Három ház teljesen leégett és több további épület is károsodott abban a tűzben, amely Pécs nyugati külvárosában, a Mecsekoldalban lévő kiskerteknél ütött ki csütörtök délután.

2022. Augusztus 19. 10:06, péntek | Belföld

Kiadatási letartóztatásba helyezték az FBI által keresett férfit

A Fővárosi Törvényszék csütörtökön elrendelte annak a román állampolgárságú férfinak az ideiglenes kiadatási letartóztatását, akinek a kiadatását az Egyesült Államok hatóságai halálos vírussal zsarolás miatt kérték

2022. Augusztus 19. 08:04, péntek | Belföld

NAK: természetkárosítás nélkül is kielégíthető a tűzifaszükséglet

A magyarországi erdészetek a megnövekedett tűzifaszükségletet is ki tudják elégíteni természetkárosítás nélkül - hangsúlyozza a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) csütörtöki közleményében.